Ingrediente
●
Pui întreg
1 buc
puteți folosi și numai o parte din el - depinde cât de mare aveți oala
●
Ardei gras
1 buc
eu am folosit congelat
●
Fasole fiartă
1 pahar
puteți lua și fasole din conservă
●
Pastă de tomate
2 linguri
●
Pătrunjel verde
1 legatura
●
Borș acru
1 pahar
potriviți de acreală care vă place - dar nu exagerați
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Tăiței de casă
200 g
sau 1 ou + 1 pahar de făină - să-i faceți repede cât fierbe ciorba.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se spală, se pune la fiert în apă cât s-o acopere bine. Când începe să fiarbă, se spumează, se adaugă frunza de dafin, ardeii tăiați și 1 ceapă. Faceți focul mic și lăsați să fiarbă încet până este gata carnea.
Pas 2
Dacă nu aveți fasole la conservă - în timp ce fierbe carnea fierbeți și fasolea. La mine a fost fasole albă mare, uscată - am înmuiat-o peste noapte și am fiert-o până s-a făcut moale.
Pas 3
Curațați și spălați legumele - cartofii îi tăiați cubulețe, morcovii rondele.
Pas 4
După ce a fiert carnea, adăugați morcovii și cartofii - amestecați, lăsați să fiarbă, faceți focul mic și mai lăsați să fiarbă până sunt gata legumele - la mine de obicei durează 25-30 de minute.
Pas 5
În acest timp puneți la călit o ceapă tăiată mărunt cu puțin ulei.
Pas 6
Când se rumenește ușor ceapa, adăugați 2 linguri de pastă de roșii, amestecați și stingeți focul.
Pas 7
Când au fiert legumele din ciorbă, adăugați fasolele fierte și prăjeala de roșii cu ceapă. Potriviți de sare, acriți cum vă place cu borș. Lăsați să fiarbă toate 5 min.
Pas 8
Apoi adăugați verdeața (la mine este congelată) și 1 ceapă crudă tăiată mărunt.
Pas 9
Amestecați bine, stingeți focul și lăsați să se pătrundă 15-20 de minute.
Pas 10
Dacă nu aveți tăițeii deja pregătiți îi faceți repede cât fierbe ciorba.
Faceți aluat de tăiței dintr-un ou și 1 pahar de făină. Lăsați să se odihnească puțin, apoi îl mai frământați o dată și peste 5-10 minute îl puteți întinde într-o foaie de 1-2 mm grosime. O rulați și tăiați, să vă iasă tăițeii frumoși.
Pas 11
Fierbeți tăițeii în apă cu sare 2-3 minute.
Pas 12
Îi scurgeți de apă, clătiți cu puțină apă rece și îi puneți într-o farfurie, amestecați cu 1-2 linguri de ulei rafinat - să nu se lipească.
Pas 13
Când serviți ciorba adăugați în fiecare farfurie câteva linguri de tăiței. Merge perfect cu puțină smântână, dar nu este obligatoriu.
Poftă Bună!
Cantitate:
3 l
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)