Ingrediente
●
Carne de vită/mânzat
1 kg
luați carne cu os - spată, cotlet - puteți folosi și vițel dacă nu aveți timp s-o fierbeți pe cea de vită
●
Orez
1 lingura
sau alac, dar fiert din timp
●
Castraveți murați
5 buc
●
Pastă de tomate
1 lingura
●
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
●
Sare
1 lingura
sărați după gust și preferințe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se spală bine, se pune în cratiță, se toarnă apă cât s-o acopere bine și se pune la fiert.
Pas 2
Când începe să fiarbă luați spuma, adăugați frunza de dafin, o ceapă tăiată în sferturi și roșia tăiată bucăți mici. Când fierbe uniform faceți focul mic și lăsați să fiarbă încet câteva ore - depinde de ce fel de carne folosiți. Cea de vită fierbe f. mult - 3-4 ore, mânzatul - 2-3 ore, vițelul - 1-2 ore.
Pas 3
Baza supei este gata atunci când carnea este foarte moale și iese ușor de pe os. Scoateți carnea din cratiță și lăsați să se răcorească puțin.
Pas 4
Cartofii se curăță, se spală, se taie bucăți medii și se adaugă la supă.
Pas 5
După cartofi adăugați orezul, dați focul mai mare și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 25-30 de min. În acest timp se prepară restul de ingrediente.
Pas 6
Într-o tigaie se călește cu ulei o ceapă tăiată mărunt și morcovii tăiați cubulețe.
Pas 7
Când sunt ușor rumeniți morcovul și ceapa adăugați pasta de roșii, amestecați, mai lăsați 2 min și stingeți focul.
Pas 8
Castraveții se taie cubulețe mici.
Pas 9
Carnea se scoate de pe os și se taie bucăți medii.
Pas 10
După ce au fiert cartofii și orezul 25 de min, la supă se adaugă carnea, castraveții și prăjeala de morcov cu ceapă și pastă de roșii. Amestecați bine, dați focul mare să fiarbă bine, apoi la foc mic mai lăsați să fiarbă 10 min toate împreună.
Pas 11
În acest timp tocați mărunt verdeața și o ceapă albă.
Pas 12
Le adăugați la supă, amestecați și stingeți focul, acoperiți oala cu capac și mai lăsați să se pătrundă 15-20 de min.
Pas 13
Supa se servește opțional cu smântână, și merge perfect cu niște ceapă crudă sau praz verde și puțin piper negru presărat deasupra. Este supa preferată a familiei noastre în sezonul rece, chiar și fetița mea care nu pune limba pe ciorbă a mâncat cu mare poftă vreo 5 linguri (bineînțeles împreună cu ciocolata:)
Poftă Bună!
Cantitate:
3 l
(6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
200 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)