Ingrediente
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Amestecați bine 5 ouă, brânza de vaci, zahărul și vanilia. Este f.important umplutura să fie lichidă, dacă aveți brânza mai uscată, adăugați încă 1-2 ouă, să fie consistența necesară.
Pas 3
Spălați stafidele și le adăugați în amestecul de brânză.
Pas 4
Începem să montăm plăcinta. Aveți nevoie de o tavă dreptunghiulară mai adâncă. O ungeți cu untul topit și puneți o foaie de plăcintă, ca să fie jumătate din ea în tavă și alta jumătate să iasă din tavă. O ungeți cu unt.
Pas 5
Mai puneți 1-2 foi ca să acoperiți și restul din tavă, neapărat să fie acoperite bordurile și să fie o rezervă de foaie care să iasă din tavă. Veți vedea la ultimii pași de ce trebuie așa. Foile le ungeți între ele cu unt topit.
Pas 6
Turnați jumătate din cantitatea de brânză.
Pas 7
Acoperiți cu încă 2 straturi de foi, depinde de dimensiunea tăvii câte foi de plăcintă veți folosi, eu am pus una îndoită în 2 și am obținut 2 straturi de aluat. Le ungeți cu unt între ele.
Pas 8
Turnați cealaltă jumătate din brânză, și începeți să acoperiți cu foile care erau puse la bordurile tăvii, cele din afară. Nu uitați să ungeți cu unt fiecare foaie.
Pas 9
Aici vedeți cum arată plăcinta finală, împachetată bine cu foile laterale.
Pas 10
Amestecați bine iaurtul cu 2 ouă și 1-2 linguri de zahăr.
Pas 11
Turnați acest amestec peste plăcintă și îl întindeți să fie uniform pe toată suprafața. Apoi cu un cuțit înțepați din loc în loc toată plăcinta.
Important! Nu folosiți prea multe foi de plăcintă, 5-6 bucăți sunt suficiente, altfel plăcinta va fi mai uscată și nu atât de fină.
Pas 12
O puneți la cuptor și lăsați să se rumenească bine la temperatură medie. Când este gata o scoateți și lăsați să se răcească. Când o scoateți din cuptor va fi mai umflată un pic, pe parcurs ce se răcește se va lăsa.
Pas 13
Plăcinta se poate servi atât rece cât și caldă, eu am presărat puțin nucă de cocos peste ea.
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)