Ciorbă de burtă falsă
rețeta postată de Adriana (AMV)
La mine în familie nu s-a făcut și nici nu s-a mâncat ciorbă de burtă. Am trăit zeci de ani cu impresia că e ceva cah până m-a pus un fost șef să gust și mi-a plăcut. Mănânc f rar, poate 1 dată pe an și atunci cer ciorbă de burtă fără burtă. Rețeta asta a picat la fix! Am primit-o pe mail de la o prietenă; nu știu dacă ea a încercat-o, dar eu am făcut-o deja de 2 ori. Prima tranșă a fost conform rețetei și nu ne-am săturat așa că am mai făcut peste 2 săptămâni a 2-a oară... și mai multă.
Se face ușor și e delicioasă! Atenție însă la calorii și colesterol 
Ingrediente
●
Ciuperci pleurotus
400 g
eu am pus o caserolă de 500 g
●
Smântână
200 g
150-200 g
●
Oțet
2 linguri
după gust, eu am avut oțet de mere
●
Piper, sare
1 lingura
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Se curăță morcovul și se dă pe răzătoarea mică. Eu de când am TurboCheful mi-am salvat degetele și iese perfect.
Pas 3
Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Eu... tot cu TurboCheful o fac.
Pas 4
Gogoșarul murat se taie fâșii mici.
Pas 5
Se spală ciupercile și se taie fâșii ca la ciorba de burtă.
Pas 6
Se călesc legumele în ulei (cu apă) circa 5 min.
Pas 7
Se adaugă apă și ciupercile și se lasă la fiert cca 25 min.
Eu am călit în wok, pe urmă am mutat totul în oală și am adăugat apă și ciupercile.
Pas 8
Se pisează usturoiul sau se trece prin presă, se adaugă la ciorbă și se ia de pe foc.
Pas 9
Gălbenușul de ou îl amestecăm bine de tot cu smântâna. Peste compoziție se adaugă amestecând bine 2-3 polonice de ciorbă. Compoziția astfel obținută se adaugă treptat, amestecând continuu, în ciorbă. Așa nu se va tăia.
Pas 10
Se adaugă sare, piper și oțet după gust. Se poate servi cu ardei iute.
Cantitate:
4 buc
(4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)