Ciorbă de burtă falsă

A
Ciorbă de burtă falsă

La mine în familie nu s-a făcut și nici nu s-a mâncat ciorbă de burtă. Am trăit zeci de ani cu impresia că e ceva cah până m-a pus un fost șef să gust și mi-a plăcut. Mănânc f rar, poate 1 dată pe an și atunci cer ciorbă de burtă fără burtă. Rețeta asta a picat la fix! Am primit-o pe mail de la o prietenă; nu știu dacă ea a încercat-o, dar eu am făcut-o deja de 2 ori. Prima tranșă a fost conform rețetei și nu ne-am săturat așa că am mai făcut peste 2 săptămâni a 2-a oară... și mai multă.

Se face ușor și e delicioasă! Atenție însă la calorii și colesterol

Ingrediente

Ciuperci pleurotus
400 g
eu am pus o caserolă de 500 g
Gogoșari în oțet
2 buc
   
Morcovi
1 buc
mare
Ceapă
1 buc
mare
Ulei
3 linguri
   
Smântână
200 g
150-200 g
Gălbenuș de ou
1 buc
   
Oțet
2 linguri
după gust, eu am avut oțet de mere
Piper, sare
1 lingura
după gust
Apă
1500 ml
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Strângem ingredientele.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 1
Pas 2

Se curăță morcovul și se dă pe răzătoarea mică. Eu de când am TurboCheful mi-am salvat degetele și iese perfect.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 2
Pas 3

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Eu... tot cu TurboCheful o fac.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 3
Pas 4

Gogoșarul murat se taie fâșii mici.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 4
Pas 5

Se spală ciupercile și se taie fâșii ca la ciorba de burtă.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 5
Pas 6

Se călesc legumele în ulei (cu apă) circa 5 min.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 6
Pas 7

Se adaugă apă și ciupercile și se lasă la fiert cca 25 min.

Eu am călit în wok, pe urmă am mutat totul în oală și am adăugat apă și ciupercile.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 7
Pas 8

Se pisează usturoiul sau se trece prin presă, se adaugă la ciorbă și se ia de pe foc.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 8
Pas 9

Gălbenușul de ou îl amestecăm bine de tot cu smântâna. Peste compoziție se adaugă amestecând bine 2-3 polonice de ciorbă. Compoziția astfel obținută se adaugă treptat, amestecând continuu, în ciorbă. Așa nu se va tăia.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 9
Pas 10

Se adaugă sare, piper și oțet după gust. Se poate servi cu ardei iute.

Ciorbă de burtă falsă - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (4-5 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Sursă: Laura Sava
Colecții: Supe și ciorbe

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 08 Jan 2018, 17:33

Eu mănînc și ciorba clasică de burta (cu burtă) dar asta este așa de ușor de făcut și seamană atat de bine cu burta, încît o fac mai des. 

tiki
tiki 07 Apr 2016, 18:06

Buna. Am facut aceasta ciorba ieri si mi-a placut f. mult. Postez acuma ca sa vad cum merge .....logarea. Vad ca acuma nu trebuie.E totul ok. Poate numai la retetele noi...pe unde nu am mai trecut? Dar nici aici nu am fost. !!! hahaha.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
scarabeu
scarabeu 10 Sep 2014, 10:47

Buna ziua, imi puteti spune daca aceasta ciorba s-ar putea face fara ou si cu smantana de post ? si daca ar iesi la fel de gustoasa.

Multumesc!
ralucutza370
ralucutza370 29 Nov 2012, 22:01

Buna Lena am si eu o intrebare cum ti-ai facut acest site cu retete asi vrea si eu! Castigi ceva de pe urma lui sau doar o placere? eu asi vrea de placere

ms si astept cat mai repede raspunsu tau

lena
Elena (lena) ralucutza370 29 Nov 2012, 22:04

Raluca, site-ul l-a facut sotul meu - este programator. Iti gasesti si tu unul si ti-l face la comanda oricine sau gratuit iti faci un blog culinar.

Ref. la venituri nu pot sa-ti spun decat ca primii 4 ani nu am avut nici un ban de castigat din el - deci vezi cat de mare este placerea si rabdarea ta.

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 23 Nov 2012, 11:15

Am pus verdeata pe deasupra (la mine-n farfurie)... cum vedeti sunt ierbivora, nu pot sa ma abtin... mananc patrunjel cu aproape orice... Da a iesit foarte buna cu sotu' nu m-am inteles in privinta formei gogosarului... ii plac mici incat sa nu-i simta... el este carnivor, mare mancator de ciorba de burta originala (si eu o mananc) insa in aceiasi masura ii plac ciupercile asa caaa... ne-am delectat cu aceasta ciorbitza. Ah! Am uitat sa spun ca am renuntat la usturoi... tot gustul lui...  al sotului.

Poza mea pentru rețetă:
mickymro
Mihaela (mickymro) 23 Nov 2012, 01:35

morcovul si ceapa le-am pasat

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 22 Nov 2012, 21:03

Acum o fac prima data si voi strecura morcovul si ceapa, de altfel nici aici nu se disting morcovii, ci doar gogosarul si ciupercile. Voi face o poza sa vedem daca seamana...

mickymro
Mihaela (mickymro) 13 Oct 2012, 00:04

si asa arata in farfuria mea

Poza mea pentru rețetă:
mickymro
Mihaela (mickymro) 13 Oct 2012, 00:02

sa iti dea Dumnezeu sanatate si inspiratie, ca tareeeee buna a iesit! Am rezolvat o problema arzatoare.. cum sa fac ciorba de burta fara burta. Cu ajutorul tau am reusit! SI nu iti dai seama de diferenta si e si mult mai sanatoasa! Bravo! Si iti multumesc ca existi!

Nota mea pentru rețetă:
lacra06
lacra06 01 Aug 2012, 11:26

superr ideea, avand in vedere ca nu imi place ciorba de burta din cauza burtii si ca e prea grasa, sigur am sa o incerc. la fel si eu mancam doar zeama, dar cu ciuperci cred ca e super.

Arată toate comentariile