Ingrediente
●
Ouă
3 buc
2 pentru aluat, 1 pentru uns
●
Brânză telemea
300 g
200 g pentru aluat, 100 g pentru presărat deasupra lor
●
Sare
5 g
3 degete, depinde de cât de sărată e brânza
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Într-un vas punem margarina, 2 ouă, brânza (200 g) dată pe răzătoare, smântâna și sarea. Începem să facem aluatul, amestecând cu mâna.
Pas 3
Punem treptat făina. În rețetă scria că e nevoie de 300 g, dar eu pun cam 400 g. Vedeți cât de moale e aluatul.
Pas 4
Aluatul trebuie să nu se lipească de mână, dar nici să nu fie foarte tare. Oricum va mai lua făină atunci când se întinde pe masă pentru a fi tăiat. Acoperim vasul cu o pungă/folie și îl punem la frigider pentru o oră și jumătate.
Pas 5
După acest timp, îl scoatem din frigider. Presărăm făină pe masă și întindem o foaie cu ajutorul unui sucitor.
Pas 6
Batem oul rămas, ungem foaia cu el, apoi presărăm și brânza (100 g) rasă.
Pas 7
Cu un cuțit, tăiem fâșii toată foaia. Dacă se lipește puțin, nu vă speriați. Treceți vârful cuțitului prin puțină făină și continuați operațiunea de formare a saleurilor.
Pas 8
Aici puteți vedea grosimea foii.
Pas 9
Pregătim tava de la cuptor și aprindem cuptorul. Nu e nevoie de hârtie de copt și nici să ungem tava. Mutăm cu atenție saleurile în tavă. Vă puteți ajuta de cuțitul cu care le-ați tăiat.
Pas 10
Băgăm tava la cuptor pentru circa 20-30 de minute. Vă puteți uita la ele, când încep să devină puțin aurii, le scoateți. Apoi vor fi prea uscate.
Pas 11
Eu am băgat 3 tăvi, de 2 ori tava de la aragaz și o dată o altă tavă mai micuță. La a 2-a și a 3-a tavă va scădea timpul de coacere, căci cuptorul devine mai încins. Așa că nu uitați să mai aruncați un ochi la ele.
Pas 12
Și ăsta e rezultatul final! Poftă bună la saleuri!
Cantitate:
50 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
200 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)