Saleuri cu telemea/cașcaval

Saleuri cu telemea/cașcaval

Niște saleuri extrem de delicioase! Rețeta era cu cașcaval (așa o am de la mama), dar eu le fac cu brânză telemea. Ies mult mai fragede, nu foarte uscate, și cu un puternic gust de brânză pe care îl ador! Cu dezavantajul că durează cam mult până sunt gata făcute, dar cu avantajul că sunt economice și absolut perfecte la gust, vă invit să încercați această rețetă!

Ingrediente

Făină albă
400 g
   
Ouă
3 buc
2 pentru aluat, 1 pentru uns
Smântână
100 g
   
Margarină
200 g
   
Brânză telemea
300 g
200 g pentru aluat, 100 g pentru presărat deasupra lor
Sare
5 g
3 degete, depinde de cât de sărată e brânza

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 1
Pas 2

Într-un vas punem margarina, 2 ouă, brânza (200 g) dată pe răzătoare, smântâna și sarea. Începem să facem aluatul, amestecând cu mâna.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 2
Pas 3

Punem treptat făina. În rețetă scria că e nevoie de 300 g, dar eu pun cam 400 g. Vedeți cât de moale e aluatul.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 3
Pas 4

Aluatul trebuie să nu se lipească de mână, dar nici să nu fie foarte tare. Oricum va mai lua făină atunci când se întinde pe masă pentru a fi tăiat. Acoperim vasul cu o pungă/folie și îl punem la frigider pentru o oră și jumătate.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 4
Pas 5

După acest timp, îl scoatem din frigider. Presărăm făină pe masă și întindem o foaie cu ajutorul unui sucitor.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 5
Pas 6

Batem oul rămas, ungem foaia cu el, apoi presărăm și brânza (100 g) rasă.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 6
Pas 7

Cu un cuțit, tăiem fâșii toată foaia. Dacă se lipește puțin, nu vă speriați. Treceți vârful cuțitului prin puțină făină și continuați operațiunea de formare a saleurilor.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 7
Pas 8

Aici puteți vedea grosimea foii.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 8
Pas 9

Pregătim tava de la cuptor și aprindem cuptorul. Nu e nevoie de hârtie de copt și nici să ungem tava. Mutăm cu atenție saleurile în tavă. Vă puteți ajuta de cuțitul cu care le-ați tăiat.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 9
Pas 10

Băgăm tava la cuptor pentru circa 20-30 de minute. Vă puteți uita la ele, când încep să devină puțin aurii, le scoateți. Apoi vor fi prea uscate.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 10
Pas 11

Eu am băgat 3 tăvi, de 2 ori tava de la aragaz și o dată o altă tavă mai micuță. La a 2-a și a 3-a tavă va scădea timpul de coacere, căci cuptorul devine mai încins. Așa că nu uitați să mai aruncați un ochi la ele.


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 11
Pas 12

Și ăsta e rezultatul final! Poftă bună la saleuri!


Saleuri cu telemea/cașcaval - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 200 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Colecții: Pâine și altele

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Carmen Silvia
Carmen Silvia 09 Jul 2017, 23:23

foarte bune mi-au iesit ! cu siguranta o sa mai fac cand prind o perioada mai racoroasa ! recomand !

Nota mea pentru rețetă:
MirabelaPetrache657
Mirabela Petrache (MirabelaPetrache657) 29 Mar 2018, 18:13

Buna! As vrea sa stiu va rog daca margarina se poate inlocui cu unt?

lena
Elena (lena) Mirabela Petrache (MirabelaPetrache657) 29 Mar 2018, 18:42

Da, sigur.

MirabelaPetrache657
Mirabela Petrache (MirabelaPetrache657) Elena (lena) 30 Mar 2018, 19:58

Multumesc :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea 29 Dec 2020, 13:08

Dupa 8 ani 🙈😁

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: