Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
600 g
●
Lapte dulce
130 ml
(călduț)
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Sare
5 g
(1-2 lingurițe)
●
Busuioc uscat (și verde)
3 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Băgăm toate ingredientele în cuva mașinii în ordinea următoare: uleiul, oul bătut, smântâna, laptele călduț în care am dizolvat cubul de drojdie și zahărul, apoi făina și sarea. Pe parcurs adăugăm și 2 lingurițe de busuioc uscat. Urmează frământarea aluatului, care la mine a făcut-o mașina.
Pas 2
După frământat lăsăm coca să crească bine.
Pas 3
Tăiem roșiile felii. Întindem coca într-o tavă unsă cu ulei și o acoperim ici colo cu felii de roșii.
Pas 4
Pentru a se rumeni frumos, ungem aluatul cu ou bătut. Presărăm busuioc pe fiecare felie de roșie, sau chiar frunzulițe verzi, stropim cu puțin ulei de măsline și băgăm tava la cuptor.
Pas 5
O încercăm cu scobitoarea în câteva locuri și când s-a pătruns și s-a rumenit suficient, oprim focul.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
1 buc
(tavă)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
130 min
Data publicării: