Pâine cu roșii și busuioc

Pâine cu roșii și busuioc

O pâine gen focaccia, coca am făcut-o la mașina de făcut pâine, mai exact frământarea aluatului. V-o recomand pentru că e tare bună, o mâncați goală.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
600 g
   
Ou
1 buc
   
Smântână
200 ml
   
Lapte dulce
130 ml
(călduț)
Ulei de măsline
3 linguri
   
Drojdie proaspătă
25 g
   
Zahăr
2 lingurite
   
Sare
5 g
(1-2 lingurițe)
Roșii
3 buc
   
Busuioc uscat (și verde)
3 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Băgăm toate ingredientele în cuva mașinii în ordinea următoare: uleiul, oul bătut, smântâna, laptele călduț în care am dizolvat cubul de drojdie și zahărul, apoi făina și sarea. Pe parcurs adăugăm și 2 lingurițe de busuioc uscat. Urmează frământarea aluatului, care la mine a făcut-o mașina.

Pâine cu roșii și busuioc - Pas 1
Pas 2

După frământat lăsăm coca să crească bine.

Pâine cu roșii și busuioc - Pas 2
Pas 3

Tăiem roșiile felii. Întindem coca într-o tavă unsă cu ulei și o acoperim ici colo cu felii de roșii.

Pâine cu roșii și busuioc - Pas 3
Pas 4

Pentru a se rumeni frumos, ungem aluatul cu ou bătut. Presărăm busuioc pe fiecare felie de roșie, sau chiar frunzulițe verzi, stropim cu puțin ulei de măsline și băgăm tava la cuptor.

Pâine cu roșii și busuioc - Pas 4
Pas 5

O încercăm cu scobitoarea în câteva locuri și când s-a pătruns și s-a rumenit suficient, oprim focul.

          POFTĂ    BUNĂ!

Pâine cu roșii și busuioc - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (tavă)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 130 min
Data publicării:
Colecții: Pâine și altele

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!