Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă

S
Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă

Pateul care îmi aduce aminte de copilărie... de bunătățile fără E-uri ale mamei!

Simplu de făcut și super bun! Mama nu mixa, ci avea alte tehnici, dar am avansat!

Ingrediente

Ficăței de pui
500 g
   
Unt
250 g
   
Ulei
100 ml
   
Sare, piper, boia dulce
1 lingurita
   
Foaie de dafin
1 buc
   
Ceapă (mare)
2 buc
eu am avut ceapă mai mică, așa că am pus 3

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim o tigaie și punem uleiul la încălzit

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 1
Pas 2

Ceapa curățată o tăiem peștișori și o punem în tigaie

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 2
Pas 3

După ce se înmoaie ceapa, adăugăm ficățeii și amestecăm, punem frunza de dafin (eu am uitat, dar așa e rețeta)

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 3
Pas 4

Este gata când apare cam așa, deci după ce a scăzut tot sosul și după ce ficățeii s-au prăjit, scoatem frunza de dafin.

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 4
Pas 5

Punem piper

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 5
Pas 6

Sare

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 6
Pas 7

După ce am amestecat, punem totul într-un recipient în care putem mixa

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 7
Pas 8

Untul îl tăiem bucățele și îl adăugăm în recipient, și amestecăm bine până se topește untul

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 8
Pas 9

După topirea untului, punem praful de boia și apoi mixăm

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 9
Pas 10

Depinde de preferințele fiecăruia cât de fin îl vreți, nouă ne place pate de campagne, un pateu de aici și e puțin mai grunjos, dar nu mi-a ieșit chiar așa, dar a fost bun!

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 10
Pas 11

Și gata, am terminat! Simplu, nu? Acum e alegerea voastră în ce îl puneți, eu am ales borcănele mici și îl pun la frigider, până a doua zi. Și aici rezultatul! Îl puteți mânca la micul dejun sau când aveți poftă, poftă bună!

Pateu de ficăței de pui, ca la mama acasă - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Data publicării:
Notă: 4 (1 voturi)
Sursă: retetele mamei
Colecții: Pui

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

alinutza23
alinutza23 13 Jun 2012, 18:31

moama chiar as manca in italia pateul nu e k la noi.sigur am sa il fac ms lena pt reteta asta este f simpla de facut.te besk :X :* am facut FOARTE  multe retete de aici si toate mi-au iesit fi sigura acum k toata familia mea e la cunostinta de site-ul tau

tiki
tiki 17 Sep 2017, 23:38

Buna. Am facut si eu pateu din ficatei de pui si este foarte bun. Aceasta este poza, Dar acuma fac  din ficat de porc,ca mai nou copiii nu mai mananca carne de pui. Mie  imi plac ambele. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: