Scoici AMANDES A LA MARINIERE

S
Scoici AMANDES A LA MARINIERE

Pentru toți iubitorii de fructe de mare! Simplu de făcut și rapid de mâncat!

Ingrediente

Scoici amandes
1 kg
eu am avut 1.7 kg
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Ulei
1 lingura
un filtru
Sare și piper
1 lingurita
din ochi
Smântână dulce 30%
3 linguri
   
Vin alb sec
1 pahar
250 ml

Pași de urmat

Pas 1

Aici sunt ingredientele

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 1
Pas 2

Având în vedere că eu am avut scoicile deja spălate m-am apucat de treabă;

-am luat o oală semi-înalta și am turnat un filtru de ulei

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 2
Pas 3

Am tăiat usturoiul felii și îl am pus peste ulei

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 3
Pas 4

Apoi scoicile prealabil spălate (dacă le cumpărați și nu sunt spălate, le luați pe fiecare în parte și le spălați bine, ca să nu aveți surprize neplăcute la degustare!)

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 4
Pas 5

Apoi paharul de vin alb sec, eu am pus 1 1/2 pentru că am avut mai multe

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 5
Pas 6

Apoi smântânica.

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 6
Pas 7

Apoi sarea

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 7
Pas 8

Și piperul.

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 8
Pas 9

Apoi amestecați totul, puneți capacul și așteptați! Vor fi gata când se vor deschide toate, dar le mai faceți o inspecție și le mai amestecați puțin!

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 9
Pas 10

După 20-30 min, voila! Scoicile toate deschise strigând: vrem papate!!   Le scoateți pe un platou și poftă mare! (țin să specific, aceste scoici amande sunt carnivore, noi am găsit în ele crabi cât unghia, și că sunt puțin cam tari la consistență)

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 10
Pas 11

Și aici prezentarea finală, abia așteptam să le papăm, așa că nu le-am mai ornat mai mult, doar cu puțină verdeață uscată și lămâie! Le-am servit așa simple cu un pahar de vin alb!

Poftă bună!

Scoici AMANDES A LA MARINIERE - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 4 (1 voturi)
Sursă: petit chef

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

CaimacLaurentiu191
Caimac Laurentiu (CaimacLaurentiu191) 20 Jan 2017, 19:01

Tari? Le-ai cam fiert! Ce e peste 10 minute, e prea mult.

Nota mea pentru rețetă: