Ingrediente
●
Scoici amandes
1 kg
eu am avut 1.7 kg
●
Ulei
1 lingura
un filtru
●
Sare și piper
1 lingurita
din ochi
●
Smântână dulce 30%
3 linguri
●
Vin alb sec
1 pahar
250 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Având în vedere că eu am avut scoicile deja spălate m-am apucat de treabă;
-am luat o oală semi-înalta și am turnat un filtru de ulei
Pas 3
Am tăiat usturoiul felii și îl am pus peste ulei
Pas 4
Apoi scoicile prealabil spălate (dacă le cumpărați și nu sunt spălate, le luați pe fiecare în parte și le spălați bine, ca să nu aveți surprize neplăcute la degustare!)
Pas 5
Apoi paharul de vin alb sec, eu am pus 1 1/2 pentru că am avut mai multe
Pas 9
Apoi amestecați totul, puneți capacul și așteptați! Vor fi gata când se vor deschide toate, dar le mai faceți o inspecție și le mai amestecați puțin!
Pas 10
După 20-30 min, voila! Scoicile toate deschise strigând: vrem papate!
! Le scoateți pe un platou și poftă mare! (țin să specific, aceste scoici amande sunt carnivore, noi am găsit în ele crabi cât unghia, și că sunt puțin cam tari la consistență)
Pas 11
Și aici prezentarea finală, abia așteptam să le papăm, așa că nu le-am mai ornat mai mult, doar cu puțină verdeață uscată și lămâie! Le-am servit așa simple cu un pahar de vin alb!
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)
Sursă:
petit chef