Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon

O ciorbiță de fasole foarte gustoasă, făcută ca în Ardeal, acrită cu oțet și aromată cu tarhon.

Ingrediente

Fasole uscată (pestriță)
300 g
   
Coaste de porc afumate
800 g
(orice afumătură)
Ceapă
1 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Țelină
1 buc
(150g)
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Tarhon uscat
25 g
   
Pătrunjel
1 buc
(legătură mică)
Pastă de tomate
3 linguri
   
Oțet
2 linguri
   
Sare
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm fasolea și o lăsăm la înmuiat în apă rece peste noapte, după care se scurge, se pune altă apă și se pune la fiert. Se schimbă apa de fierbere de 2-3 ori, înlocuindu-se cu apă fiartă separat.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 1
Pas 2

Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 2
Pas 3

După ce am făcut ultima schimbare a apei de fierbere, se adaugă afumătura. Lăsăm să fiarbă bine la foc mic.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 3
Pas 4

Tocăm ceapa mărunt și o adăugăm când fasolea este aproape fiartă.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 4
Pas 5

După ceapă, punem și zarzavatul tăiat mărunt sau dat pe răzătoare.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 5
Pas 6

Adăugăm tarhonul, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt.

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 6
Pas 7

După ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de roșii (diluată în puțină zeamă) și sare. Apoi acrim ciorba cu oțet după gust. Înainte de servire se poate adăuga verdeață tocată.

           POFTĂ    BUNĂ!

Ciorbă de fasole cu afumătură și tarhon - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 65 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Supe și ciorbe

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

anabalmus
anabalmus 18 Jun 2012, 14:40

Ciorba de fasole am facut si eu, acum fara carne.

Poza mea pentru rețetă:
hanna
hanna 14 Nov 2013, 14:16

Nu am pus niciodata tarhon,cred ca da un gust aparte,in schimb folosesc toate ingrdientele din reteta ta,si e foarte buna ciorbita mai ales pe vremea asta ploioasa si friguroasa merge de minune

Poza mea pentru rețetă:
Evelina T.
Evelina (Evelina T.) 29 May 2016, 10:53

Rețetele tale m-au învățat să gătesc ! Mulțumesc pentru tot ce faci! Personal, apreciez foarte mult munca ta! Baftă pe mai departe

Nota mea pentru rețetă: