Ingrediente
●
Fasole uscată (pestriță)
300 g
●
Coaste de porc afumate
800 g
(orice afumătură)
●
Pătrunjel
1 buc
(legătură mică)
●
Pastă de tomate
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălăm fasolea și o lăsăm la înmuiat în apă rece peste noapte, după care se scurge, se pune altă apă și se pune la fiert. Se schimbă apa de fierbere de 2-3 ori, înlocuindu-se cu apă fiartă separat.
Pas 2
Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.
Pas 3
După ce am făcut ultima schimbare a apei de fierbere, se adaugă afumătura. Lăsăm să fiarbă bine la foc mic.
Pas 4
Tocăm ceapa mărunt și o adăugăm când fasolea este aproape fiartă.
Pas 5
După ceapă, punem și zarzavatul tăiat mărunt sau dat pe răzătoare.
Pas 6
Adăugăm tarhonul, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt.
Pas 7
După ce toate ingredientele sunt fierte, punem pasta de roșii (diluată în puțină zeamă) și sare. Apoi acrim ciorba cu oțet după gust. Înainte de servire se poate adăuga verdeață tocată.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
65 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)