Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală

Am citit despre carnea de miel că este chiar sănătoasă, consumată în cantități mici, datorită conținutului de seleniu, zinc, fier, potasiu, B3, B12 ... Comparativ cu alte tipuri de carne, aceasta conține mai puține grăsimi saturate, colesterol mai mic și este și mai fragedă. Păcat că noi, românii, o consumăm în general de Paște și cam atât.

Ingrediente

Pulpă de miel
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
6 buc
   
Ceapă
1 buc
   
Mere
2 buc
   
Portocale
1 buc
   
Vin roșu
350 ml
   
Apă
100 ml
   
Condiment pentru miel
2 linguri
   
Cimbru, busuioc, oregano
1 lingura
   
Rozmarin
1 lingurita
   
Cuișoare, coriandru boabe
1 lingurita
   
Sare, piper, boia dulce
2 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm bine pulpa de miel și îndepărtăm tot ce nu ne trebuie, ce nu ne place, excesul de grăsime ... și o punem în tavă.

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 1
Pas 2

Luăm un vas în care ne amestecăm toate condimentele pe care urmează să le folosim. Mai puțin cuișoarele și coriandrul.

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 2
Pas 3

Cu acest amestec frecăm bine, bine pulpa pe ambele părți. Cuișoarele și boabele de coriandru le presărăm prin tavă.

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 3
Pas 4

Facem câteva incizii cu vârful unui cuțit în care vom introduce cățeii de usturoi, curățați bineînțeles.

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 4
Pas 5

Curățăm și spălăm ceapa, portocala și merele și le feliem după cum se vede în imagine.

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 5
Pas 6

Așezăm acestea în tavă, chiar și pe sub pulpă, și turnăm vinul și apa. Potriviți gustul de sare după preferință.

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 6
Pas 7

Tava astfel pregătită, o vom acoperi cu folie de staniol și o băgăm în cuptorul încins pentru o oră. După acest timp îi scoatem folia și o mai lăsăm, cred că încă o oră, până se rumenește frumos. Să nu uităm că din când în când să luăm cu o lingură zeamă din tavă și să mai dăm pe deasupra fripturii.

       POFTĂ    BUNĂ!

Pulpă de miel la cuptor cu măr și portocală - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 20 May 2012, 14:32

Daca lasam carnea la macerat cateva ore condimentata ulei vin , va fi mai frageda si mai gustoasa. Parerea mea este ca apa nu mai este necesara , mai bine un pic de  ulei de masline; si nici condimentul pt. miel care  contine cam tot ce ai pus tu din condimente doar ca acela mai are si adaosuri nesanatoase.Foarte buna combinatia cu fructele , eu am facut si cu prune si caise uscate.

Cori
Cori 08 Jun 2012, 00:16

Da, de obicei lasam carnea sa stea in vin si data cu toate condimentele pe ea, dar acum am avut cam multe pregatiri pt. Paste si nu am mai avut timp, am facut-o in mare viteza. Ulei nu cred ca mai trebuie ca isi lasa si ea ceva grasime.