Ingrediente
●
Foi de plăcintă yufka
1 buc
pachet
●
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Pătrunjelul tocat îl amestecăm cu brânza dată pe răzătoare. Apoi pregătim un sos din ouă, iaurt, lapte și ulei, în această ordine. Amestecăm bine cu un tel, ca sosul să fie legat.
Pas 3
Ungem cu ulei tava mare de cuptor. Desfacem o foaie și o întindem în tavă. Aici este partea frumoasă la aceste foi, că sunt foarte mari și îmbracă bine tava. Marginile care ies din tavă, le lăsăm așa, pentru că la final le vom împături.
Pas 4
Mai luăm o foaie, o tăiem în bucăți, ca să acopere doar tava, (stratul de jos trebuie să fie mai gros), apoi turnăm cam 3 polonice din sosul preparat mai devreme și îl întindem pe toată tava cu o pensulă de bucătărie. Peste sos punem un strat de brânză.
Pas 5
Urmează un nou strat de foi, ungem din nou cu sos și iar un strat de brânză.
Pas 6
La final, când am terminat brânza, aducem foile care au rămas pe laterale și împăturim bine plăcinta. Ungem foarte bine cu sos. O tăiem în pătrate de dimensiunea dorită (ca să se întrepatrundă sosul cât mai bine) și băgăm tava la cuptorul preîncălzit 40-45 min. la 180 de grade.
Pas 7
Aici tava scoasă din cuptor. Avea un miros, că nu am rezistat și am mâncat o bucată așa fierbinte...
Pas 8
Iar aici o porție pentru voi. Poftă bună!
Cantitate:
25 buc
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
70 min
Data publicării: