Pilaf cu ciuperci (de post)

C
Pilaf cu ciuperci (de post)

O rețetă foarte binevenită în post, dar nu numai.

Se face ușor, dar este foarte gustoasă, mai ales alături de o salată de sezon sau de niște murături. Se poate folosi și orezul obișnuit, îndeosebi cel cu bobul lung, dar cu orez integral este mult mai sănătos și mai gustos acest pilaf. Bobul rămâne întreg și nelipicios. De regulă, orezul integral fierbe mai greu decât cel obișnuit, dar dacă îl țineți, în prealabil, câteva ore (1-3 ore), să se înmoaie în apă, veți diminua considerabil timpul de fierbere.

Ingrediente

Orez integral
250 g
   
Ciuperci proaspete
300 g
   
Ceapă
2 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
poți pune și roșii proaspete
Sare
1 lingurita
   
Piper
1 lingurita
după gust
Mărar
1 buc
1 leg, din care folosiți cât vreți
Ardei verde
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Tai cubulețe cepele și morcovii. Îi pui la călit cu un pic de ulei


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 1
Pas 2

Adaugi ciupercile proaspete tăiate mărunt. Lași să se călească și acestea


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugi orezul, înmuiat în prealabil câteva ore în apă. Îl călești un pic și pe acesta, câteva minute. Apoi adaugi apă, în proporție de 2:1 față de orez.

Mai pregătești separat niște apă fiartă ca s-o adaugi dacă mai trebuie.

Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 3
Pas 4

Lași să fiarbă orezul până se umflă bine și aproape e fiert, e deja moale. Dacă e nevoie, pe parcurs mai adaugi apă, (când orezul nu a fiert, dar apa a scăzut prea mult).

Adaugi ardeiul verde, tăiat cubulețe și roșiile din conservă. Sărezi, piperezi, după gust

Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 4
Pas 5

Când orezul este complet fiert, la fel și legumele, stingi focul și adaugi mărarul tăiat mărunt. Mâncarea trebuie să mai conțină apă, așa cum se vede în poză, deoarece după ce luați de pe foc, orezul mai absoarbe apă, dar va rămâne întreg. Dacă fierbeți pilaful până nu mai e deloc lichid, riscați ca orezul să se prindă de cratiță și să se sfărâme.


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 5
Pas 6

Mai lăsați cratița acoperită aproximativ încă o jumătate de oră, până se umflă bine tot orezul și serviți pilaful alături de o salată, la mine a fost de spanac cu castraveți.


Pilaf cu ciuperci (de post) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (aproximativ, ajunge pentru 5-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

van nuvel
van nuvel 01 Dec 2014, 18:27

mi a iesit super gustos pilaful !! sper sa mance sotul tot. 

Merci Lena