Pilaf cu ciuperci (de post)
O rețetă foarte binevenită în post, dar nu numai.
Se face ușor, dar este foarte gustoasă, mai ales alături de o salată de sezon sau de niște murături. Se poate folosi și orezul obișnuit, îndeosebi cel cu bobul lung, dar cu orez integral este mult mai sănătos și mai gustos acest pilaf. Bobul rămâne întreg și nelipicios. De regulă, orezul integral fierbe mai greu decât cel obișnuit, dar dacă îl țineți, în prealabil, câteva ore (1-3 ore), să se înmoaie în apă, veți diminua considerabil timpul de fierbere.
Ingrediente
●
Ciuperci proaspete
300 g
●
Roșii cubulețe din conservă de 300g
1 buc
poți pune și roșii proaspete
●
Piper
1 lingurita
după gust
●
Mărar
1 buc
1 leg, din care folosiți cât vreți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Tai cubulețe cepele și morcovii. Îi pui la călit cu un pic de ulei
Pas 2
Adaugi ciupercile proaspete tăiate mărunt. Lași să se călească și acestea
Pas 3
Adaugi orezul, înmuiat în prealabil câteva ore în apă. Îl călești un pic și pe acesta, câteva minute. Apoi adaugi apă, în proporție de 2:1 față de orez.
Mai pregătești separat niște apă fiartă ca s-o adaugi dacă mai trebuie.
Pas 4
Lași să fiarbă orezul până se umflă bine și aproape e fiert, e deja moale. Dacă e nevoie, pe parcurs mai adaugi apă, (când orezul nu a fiert, dar apa a scăzut prea mult).
Adaugi ardeiul verde, tăiat cubulețe și roșiile din conservă. Sărezi, piperezi, după gust
Pas 5
Când orezul este complet fiert, la fel și legumele, stingi focul și adaugi mărarul tăiat mărunt. Mâncarea trebuie să mai conțină apă, așa cum se vede în poză, deoarece după ce luați de pe foc, orezul mai absoarbe apă, dar va rămâne întreg. Dacă fierbeți pilaful până nu mai e deloc lichid, riscați ca orezul să se prindă de cratiță și să se sfărâme.
Pas 6
Mai lăsați cratița acoperită aproximativ încă o jumătate de oră, până se umflă bine tot orezul și serviți pilaful alături de o salată, la mine a fost de spanac cu castraveți.
Cantitate:
1 kg
(aproximativ, ajunge pentru 5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: