Ingrediente
●
Aluat foietaj
400 g
bella
●
Scorțișoară
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățăm merele de coajă și cotor și le spălăm.
Pas 3
Punem o tigaie pe foc în care topim untul, adăugăm merele, zahărul, scorțișoara și le călim timp de 10 minute.
Pas 4
Până se mai răcește umplutura, presărăm făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul pe care îl tăiem cu un cuțit bine ascuțit, ca în poză. Eu am obținut 16 pătrățele.
Pas 5
Punem umplutura pe fiecare pătrat și unim colțurile opuse, astfel încât să obținem un triunghi. Pentru a se lipi cele două colțuri ar fi bine să le umeziți cu o picătură de apă și presați cu mâna.
Pas 6
Crestăm ușor cu cuțitul, în două locuri, fiecare triunghi în parte și le așezăm în tavă pe hârtie de copt.
Pas 7
Le ungem cu oul bătut, le presărăm cu mac și le băgăm în cuptorul încins în prealabil, să se rumenească frumos.
Cantitate:
16 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
35 min
Data publicării: