Chec simplu economic

Chec simplu economic

Tocmai l-am scos din cuptor. E pentru prima dată când îl fac! Arată și miroase demențial! Nu are de ce să nu fie bun!

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Făină
2 buc
2 căni/pahare
Zahăr
1 buc
aceeași cană/pahar
Ulei
1 buc
o jumătate cană/pahar
Lapte
1 buc
o jumătate cană/pahar
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
Cacao
2 linguri
pentru efectul marmorat

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chec simplu economic - Pas 1
Pas 2

Mixăm ouăle cu zahărul.


Chec simplu economic - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.


Chec simplu economic - Pas 3
Pas 4

Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.


Chec simplu economic - Pas 4
Pas 5

Turnăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.


Chec simplu economic - Pas 5
Pas 6

Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.


Chec simplu economic - Pas 6
Pas 7

Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.


Chec simplu economic - Pas 7
Pas 8

Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.


Chec simplu economic - Pas 8
Pas 9

Iată și o feliuță. Poftă bună!


Chec simplu economic - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc (15-20 felii)
Timp de preparare: 55 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 65 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)
Colecții: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

Iuli
Iuli 20 Aug 2020, 17:04

asa mi-a iesit

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Iuli 20 Aug 2020, 17:51

Minunat, bravo!

Iuli
Iuli 20 Aug 2020, 16:59

 Mi-a placut foarte mult acest chec, mi-a iesit foarte fain si foarte bun, ador reteta asta

Nota mea pentru rețetă:
DianaDiana578
Diana Diana (DianaDiana578) 04 Dec 2019, 18:14

De fiecare dată îmi iese perfect! Aici am adăugat un măr tăiat cubulețe, stafide si esența de rom. Un Mare Mulțumesc pentru această rețetă ușoară, cu ingrediente simple și rezultat Delicios!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CatyToma
CatyToma 07 Nov 2015, 09:52

Multumesc pentru reteta!!!Foarte simplu si gustos!!!Acum l-am scos din cuptor!!!Doar ca l-am turnat altfel si i-am adaugat mac siseminte de susan!!!

Poza mea pentru rețetă:
lorrenalory
lorrenalory 31 Jul 2014, 11:24

a iesit delicios..ff pufos..doar ca eu am schimbat putin..in loc de cacao am pus miez de nuca ,cicolata menaj si dulceata de cirese amre..o nebunie..

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 20 Jul 2013, 00:03

De data asta am adăugat și niște cireșe delicioase! Am păstrat tot aluatul alb (nu am pus deloc cacao)! Foarte bun!

Poza mea pentru rețetă:
alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 08 Apr 2013, 16:51

ce-l mai bun chec:*:*

Multumesc, pt reteta:)

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Nov 2012, 13:10

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Nov 2012, 13:09

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 15 Aug 2012, 16:20

De data asta, „cu susul în jos”: partea neagră a coborât la fundul tăvii!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile