Ingrediente
●
Cașcaval
200 g
sau orice tip de brânză cu o consistență semi-dură și care se topește uniform
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele. Eu am făcut din cantitățile: 2 albușuri cu 130 g cașcaval. Puteți face din oricâte albușuri, dar să respectați proporțiile.
Pas 2
Radem cașcavalul pe răzătoare.
Pas 3
Batem albușurile cu un vârf de sare.
Pas 4
Amestecăm ușor cașcavalul ras cu albușurile bătute spumă. Vom obține un „aluat” pufos din care vom modela biluțe cât o nucă sau mai mari.
Pas 5
Prăjim buletele obținute în ulei abundent până când capătă o culoare aurie, rumenă. Dacă folosiți o cratiță neteflonată, așa cum am făcut eu, va trebui să le ajutați puțin să se ridice cu ajutorul unei spatule/palete. La mine unele și-au pierdut din forma inițială, sferică și s-au cam lipit de fundul cratiței.
Pas 6
Când sunt gata, se scot pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Hârtia se poate schimba de 2-3 ori.
Pas 7
Se pot servi atât calde, cât și reci. Poftă bună!
P.S. Dacă folosiți un cașcaval moale, va trebui să mai adăugați la compoziție încă cca. 100-150 g cașcaval ras pentru că altfel nu veți putea modela buletele.
Cantitate:
20 buc
(depinde de mărime)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)