Un deliciu pentru iubitorii de nucă de cocos! Un chec pufos și dulce, sigur îndrăgit de către copii.
Pregătim ingredientele.
Încîngem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Tăiem în bucățele untul ținut în prealabil la temperatura camerei. Puneți-l alături de zahăr (și de cel vanilat) într-un castron și bateți-le spumă cu mixerul.
Adăugăm treptat ouăle, cu atenție însă, fiecare ou trebuie să fie bine încorporat înainte de adăugarea următorului, altfel checul nu va crește frumos.
Amestecăm făina cu praful de copt, apoi le cernem. Le adăugăm spumei de ouă și amestecăm bine.
Punem și laptele.
Ungem o formă de chec cu unt/margarină și o tapetăm (doar fundul) cu hârtie de copt pusă în două straturi (o tăiați în așa fel încât să "îmbrace" perfect baza).
Turnăm în formă jumătate din cantitatea de aluat. Așezăm la o distanță egală bucățile de ciocolată Bounty. (eu am avut numai 5 în loc de 8. Cele 8 trebuie puse lipite, înlănțuite, ca și cum ar forma 2 șine de tren :D)
Turnăm deasupra cealaltă jumătate de aluat.
Băgăm în cuptorul încălzit tava cu chec pentru cca. 50 de minute.
Când este gata, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească. După aceea, îl răsturnăm cu atenție pe un grătar de bucătărie (eu pe tocător) și dezlipim hârtia de copt.
Urmează ornarea checului. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde și turnăm glazura peste chec.
Deasupra presărăm nuca de cocos.
Feliem și servim cu mare poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.