Covrigei cu telemea
Sunt cei mai buni covrigei sărați pe care i-am mâncat până acum.
Dar, aveți de „muncit” la ei - ies atât de mulți, în jur de 120, că la un moment dat (cam pe la a patra tavă) m-am săturat să-i tot fac și am zis că, continui și mâine, deci, am băgat frumos restul de aluat în frigider. Nu mi-a mers, peste o jumătate de oră nu mai rămăsese niciun covrigel și a trebuit să mă apuc din nou, asta ca să vă dați seama cât sunt de buni. Sunt crocanți, ușor sărați (am adăugat puțină sare, că era telemeaua cam sărată) și mult, mult mai buni decât cei cumpărați.
Ingrediente
●
Ou
1 buc
plus un gălbenuș pentru uns deasupra
●
Telemea
100 g
eu am avut de vacă
●
Drojdie proaspătă
12 g
jumătate de cubuleț
●
Zahăr
5 g
1/2 linguriță
●
Sare
3 g
1/2 linguriță sare sau mai puțin, dacă telemeaua este sărată - un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălzești puțin laptele, în care adaugi o jumătate de linguriță de zahăr și drojdia. Amesteci până dizolvi toată drojdia
Pas 2
Într-un castron mai adânc pui pe rând oul, untul moale, telemeaua rasă, sarea și mixezi
Pas 3
Adaugi și laptele cu drojdia. Mixezi bine.
Pas 4
Adaugi făina și amesteci cu lingura, apoi frămânți cu mâinile până obții un aluat ce se dezlipește de pe marginile vasului. Posibil să-ți mai trebuiască puțină făină
Pas 5
Lași 40-50 min. să crească.
Pas 6
Întinzi o foaie de vreo 3 mm, nu prea groasă, ca să fie covrigeii crocanți
Pas 7
Decupezi covrigeii cu forma specială și-i pui în tavă pe hârtie de copt
Pas 8
Îi ungi cu gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte sau cu ou bătut, și-i presori cu mac sau ce-ți place
Pas 9
Îi coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc și sunt crocanți (vreo 15-20 min)
Cantitate:
120 buc
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)