Ingrediente
●
Făină
2 pahare
de 250 ml
●
Zahăr
100 g
plus 2 ling. pentru a presăra deasupra
●
Ou
1 buc
plus un gălbenuș pentru a unge deasupra
●
Smântână
4 linguri
sau iaurt mai gras
●
Sare
2 g
un vârf de cuțit
●
Bicarbonat de sodiu
3 g
1/4 linguriță
●
Scorțișoară
1 lingurita
opțional
●
Mac
1 lingurita
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amesteci oul, smântâna, zahărul și sarea. Amesteci cu telul.
Pas 2
Adaugi untul moale și mierea.
Pas 3
Adaugi această compoziție în făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu nestins (1/4 linguriță) și frămânți aluatul. Posibil să mai ai nevoie de puțină făină, oricum aluatul trebuie să-l poți întinde, dar să rămână moale.
Pas 4
Întinzi aluatul și tai covrigeii cu forma specială. Dacă nu ai o astfel de formă, rupi din aluat mici bucățele, pe care le faci sul și formezi covrigeii.
Pas 5
Îi ungi cu gălbenuș de ou, amestecat cu o lingură de lapte, sau cu ou bătut și deasupra presari mac sau zahăr amestecat cu scorțișoară.
Pas 6
Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc
Cantitate:
80 buc
(ies foarte mulți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: