Ingrediente
●
Unt
115 g
la temperatura camerei (am pus margarină)
●
Praf de copt
1 lingurita
o linguriță și jumătate
●
Vanilie
2 buc
cât doriți
●
Coajă de lămâie / portocală
1 buc
rasă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Mixăm untul cu zahărul până devine o cremă.
Pas 3
Lăsăm mixerul și luăm un tel/o lingură de lemn. Adăugăm treptat ouăle și amestecăm bine după fiecare.
Pas 4
Urmează vanilia și coaja de lămâie.
Pas 5
Apoi făina (amestecată cu praful de copt) și sarea. Amestecăm de jos în sus.
Pas 6
Ultima dată punem ușor laptele și amestecăm cu grijă.
Pas 7
Punem în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute (așa se specifică în rețetă, eu le-am lăsat mai mult, vreo 30 cred...).
Pas 8
Nu au crescut prea bine. Sigur există o chichiță pe care deocamdată nu o cunosc. E loc de experimentat și învățat.
Pas 9
Le lăsați să se răcorească, apoi le scoateți din formă. Le-am ornat cu coajă de portocală și cu ciocolată rasă.
Pas 10
Iată și o secțiune. Poftă bună!
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)