Ingrediente
●
Ouă
2 buc
1-pentru aluat, al 2-lea, pentru uns deasupra
●
Drojdie proaspătă
20 g
sau 1 linguriță drojdie uscată
●
Făină
400 g
2,5 pahare de 250 ml. aproximativ, dar posibil să vă mai trebuiască
●
Sare
2 g
un vârf de linguriță
●
Gem pentru umplutură
100 g
sau ciocolată, cremă de ciocolată, etc
●
Pt. firimituri: unt
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În laptele cald dizolvi drojdia și o linguriță de zahăr, adaugi 2-3 linguri de făină, amesteci. Lași să crească puțin maiaua.
Pas 2
Untul îl topești, adaugi oul, zahărul, vanilia, sare și ulei. Amesteci totul
Pas 4
Adăugând făina, frămânți aluatul. Nu puneți toată făina deodată, ci adăugați pe parcurs. Aluatul trebuie să fie elastic și moale. Nu puneți prea multă făină, decât cât să-l puteți forma într-o bilă.
Pas 5
Lași 1-1,5 ore să crească
Pas 6
Când aluatul se ridică, îl împarți în 12 biluțe. Fiecare bilă o întinzi, chiar și cu mâna, aluatul este moale și ușor de lucrat. Pui pe mijloc o lingură de dulceață.
Pas 7
Marginile le lipești, formezi o biluță, pe care o pui în tavă, pe hârtie de copt, cu lipitura în jos. Bilele le pui la o oarecare distanță unele de altele.
Pas 8
Le lași 20 min să mai crească. Chiflele crescute le ungi cu ou bătut sau gălbenuș de ou bătut cu puțin lapte, și le presari cu firimituri.
Firimiturile le faci în felul următor: Amesteci 1 lingură de unt cu o lingură de zahăr și cu 2-3 linguri de făină, până obții firimituri.
Pas 9
Le coci în cuptorul preîncins, la foc mediu până se rumenesc.
Pas 10
Și ca să le vedeți și secțiunea
Cantitate:
12 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)