Ingrediente
●
Făină
800 g
Se mai adaugă, dacă este necesar, când se frământă aluatul.
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
nestins
●
Sare
1 lingurita
Sau mai puțin, depinde de gust.
●
Esență de vanilie/lămâie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteți pune și 3 dacă doriți mai aromat.
●
Coajă de portocală rasă
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc ingredientele.
Pas 2
Se adaugă oul, zahărul, untura, sarea, bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie/lămâie, zahărul vanilat și coaja de portocală rasă, într-un bol, pentru a se amesteca.
Pas 3
După ce omogenizăm compoziția, adăugăm făina și frământăm aluatul. Dacă este necesar se poate adăuga și apă pentru a face aluatul mai modelabil.
Pas 4
Se modelează biscuiții, după imaginație. Eu le-am făcut formă clasică și i-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pun în cuptor pentru 20-25 minute, la foc mediu.
Pas 5
Îi verificați mereu, să nu se ardă pe margini. Și aici o poză cu ei scoși din cuptor.
Pas 6
Rezultatul este un platou zdravăn cu biscuiței. Poftă bună!!
Cantitate:
2 kg
(aproximativ)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)