Biscuiței de casă cu untură

D
Biscuiței de casă cu untură

Este o rețetă foarte cunoscută și veche. Mama obișnuia să-mi facă acești biscuiți când eram mai mică, și erau foarte bine veniți atunci când aveam pofte de ceva dulce. Vă recomand să-i încercați, deoarece sunt gustoși și devin din ce în ce mai buni pe zi ce trece!

Ingrediente

Ouă
1 buc
   
Zahăr
120 g
   
Untură
450 g
   
Făină
800 g
Se mai adaugă, dacă este necesar, când se frământă aluatul.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
nestins
Sare
1 lingurita
Sau mai puțin, depinde de gust.
Esență de vanilie/lămâie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteți pune și 3 dacă doriți mai aromat.
Zahăr vanilat
1 buc
   
Coajă de portocală rasă
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Se pregătesc ingredientele.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 1
Pas 2

Se adaugă oul, zahărul, untura, sarea, bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie/lămâie, zahărul vanilat și coaja de portocală rasă, într-un bol, pentru a se amesteca.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 2
Pas 3

După ce omogenizăm compoziția, adăugăm făina și frământăm aluatul. Dacă este necesar se poate adăuga și apă pentru a face aluatul mai modelabil.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 3
Pas 4

Se modelează biscuiții, după imaginație. Eu le-am făcut formă clasică și i-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pun în cuptor pentru 20-25 minute, la foc mediu.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 4
Pas 5

Îi verificați mereu, să nu se ardă pe margini. Și aici o poză cu ei scoși din cuptor.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 5
Pas 6

Rezultatul este un platou zdravăn cu biscuiței. Poftă bună!!

Biscuiței de casă cu untură - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (aproximativ)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

cofetar
cofetar 04 Oct 2013, 18:24

Adevaratii biscuiti de casa, foarte buna reteta si foarte usor de urmat instructiunile. 

Nota mea pentru rețetă:
brindusa
brindusa 25 Feb 2014, 22:21

dar o reteta de biscuiti fara untura, cu unt, margarina sau ulei gasesc la tine Lena?

lena
Elena (lena) brindusa 26 Feb 2014, 11:19

Incearca la Sectiunea de Biscuiti.

emmaaria
emmaaria 03 Mar 2015, 02:08

Buna seara! Urmaresc si gatesc dupa retetele dvs mai ales painea de casa , sunt fermecata de tot ce e aici. Vreau sa fac acestu biscuiti dar nu am 450 gr de untura sj nici nu vreau sa fac asa multi. Pot sa injumatatesc cantitatea ingredientelor si sa iasa ceva?

emmaaria
emmaaria 03 Mar 2015, 02:09

Scuzati greselile , tastatura telefonului e f sensibila :)

lena
Elena (lena) 03 Mar 2015, 08:40

Anume reteta de aici nu-mi apartine, dar sigur merge si in jumate.

Alexandra c
Alexandra c 07 Jul 2015, 08:33

Groznic! aluatul e foarte sfaramicios,iar cantitatea  de untura e prea mare astfel incat devin gretosi dupa 2 biscuiti mancati. Daca nu aveti putina experienta in prepararea biscuitilor nu ii faceti, nu o sa va  iasa.

Vasile-CameliaHojda434
Vasile-Camelia Hojda (Vasile-CameliaHojda434) 10 Dec 2016, 21:53

da! cred ca untura e multa la faina din reteta,dupa mine 0,250 untura e suficienta ,iar daca trebuie se poate adauga smantana in loc de apa,ne facea mama cand eram copii,dar ea punea o cana de untura si 3 de faina .