Melcișori alb-negri

C
Melcișori alb-negri

Niște fursecuri delicioase, foarte solicitate la mine în casă, mai ales de către copii.

Deoarece ies destul de multe, de obicei fac din jumătate de ingrediente.

Ingrediente

Făină
300 g
   
Zahăr
150 g
   
Zahăr vanilat
1 buc
   
Gălbenușuri
2 buc
   
Unt
200 g
   
Cacao
2 linguri
   
Smântână
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Amesteci făina cu untul la temperatura camerei, tăiat bucățele


Melcișori alb-negri - Pas 1
Pas 2

Adaugi zahărul, vanilia, gălbenușurile


Melcișori alb-negri - Pas 2
Pas 3

Frămânți o cocă, pe care o împarți în două. Una o amesteci cu smântâna, iar pe cealaltă cu cacao


Melcișori alb-negri - Pas 3
Pas 4

Pune-le la rece pentru 30 min.

Încălzește cuptorul la 180 grade.

Întinzi cele 2 tipuri de cocă aproximativ egal. Le pui una peste alta

Melcișori alb-negri - Pas 4
Pas 5

Le rulezi pe lungime.


Melcișori alb-negri - Pas 5
Pas 6

Tai batonul obținut în feliuțe de circa 1/2 cm grosime și așează-le într-o tavă cu un pic de distanță între ele.


Melcișori alb-negri - Pas 6
Pas 7

Le coci aproximativ 10 min.


Melcișori alb-negri - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Sursă: revista "Ioana-secretele bucatariei"

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!