Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână

O ciorbă bună, zic eu, așa cam ca la Moldova, că acolo știu că se gătesc ciorbele bogate, cu multe legume, acrite cu borș, îmbogățite cu ou și smântână și aromate cu leuștean. Eu sunt o mare ciorbăreasă, ador ciorbele și sper să vă placă și vouă.

Ingrediente

Ceapă
2 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Țelină
1 buc
150g
Păstârnac
2 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Cartofi
2 buc
   
Mazăre verde congelată
50 g
   
Borș acru
1 l
   
Ouă
2 buc
   
Smântână
400 g
   
Leuștean
1 buc
(1 legătură)
Bulion
2 linguri
   
Sare
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 1
Pas 2

Se taie ceapa mărunt și se pune în oală cu apă la fiert.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 2
Pas 3

Morcovul, țelina și albitura le tăiem ceva mai mare, țărănește.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 3
Pas 4

Le adăugăm în oală să fiarbă cu ceapa (asta fiind prima tranșă de legume, cele care fierb mai greu).

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 4
Pas 5

Scoatem mazărea de la congelator și o spălăm. Tocăm ardeiul gras și tăiem cuburi cartofii.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 5
Pas 6

După ce primul rând de legume pus, a fiert 10 minute, îl adăugăm pe al doilea.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 6
Pas 7

După ce toate ingredientele s-au fiert, adăugăm leușteanul tocat și borșul fiert separat. Cine are și  preferă leușteanul verde tocat să îl adauge în farfurie înainte de a servire, eu l-am avut congelat.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 7
Pas 8

Adăugăm și bulionul (dacă aveți roșii proaspete, tocați 2-3 roșii și le puneți cu legumele la fiert).

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 8
Pas 9

Batem ouăle cu sare și cu smântâna și le turnăm în ciorbă. Amestecăm, potrivim de sare și o mai lăsăm la foc mic încă câteva minute.

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 9
Pas 10

Ciorbița este gata. 

     POFTĂ   BUNĂ!

Ciorbă de legume dreasă cu ou și smântână - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe, Legume

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

elimadi
elimadi 26 Jan 2015, 15:12

In cata apa?