Ingrediente
●
Mazăre verde congelată
50 g
●
Leuștean
1 buc
(1 legătură)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.
Pas 2
Se taie ceapa mărunt și se pune în oală cu apă la fiert.
Pas 3
Morcovul, țelina și albitura le tăiem ceva mai mare, țărănește.
Pas 4
Le adăugăm în oală să fiarbă cu ceapa (asta fiind prima tranșă de legume, cele care fierb mai greu).
Pas 5
Scoatem mazărea de la congelator și o spălăm. Tocăm ardeiul gras și tăiem cuburi cartofii.
Pas 6
După ce primul rând de legume pus, a fiert 10 minute, îl adăugăm pe al doilea.
Pas 7
După ce toate ingredientele s-au fiert, adăugăm leușteanul tocat și borșul fiert separat. Cine are și preferă leușteanul verde tocat să îl adauge în farfurie înainte de a servire, eu l-am avut congelat.
Pas 8
Adăugăm și bulionul (dacă aveți roșii proaspete, tocați 2-3 roșii și le puneți cu legumele la fiert).
Pas 9
Batem ouăle cu sare și cu smântâna și le turnăm în ciorbă. Amestecăm, potrivim de sare și o mai lăsăm la foc mic încă câteva minute.
Pas 10
Ciorbița este gata.
POFTĂ BUNĂ!
Cantitate:
8 buc
(porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: