Am pornit de la rețeta de prăjitură rapidă din rețetarul Tupperware și pentru că azi a fost 8 martie ne-am răsfățat cu un tort "meșterit" în birou la serviciu. A ieșit surprinzător de bun.
Eu am plecat de acasă cu o parte din ingrediente gata cântărite (zahărul, untul, făina), iar acolo am improvizat cu ce am mai găsit prin "cămara" din birou și la magazinul din colț.
Rețeta de pornire de prăjitură rapidă o găsiți aici
Am pregătit ingredientele
Am separat albușurile și le-am bătut spumă în Speedy Chef. Am adăugat zahărul și am mai mixat până s-a omogenizat bine, pe urmă am incorporat gălbenușurile.
În Extraplus am topit la microunde ciocolata și untul - 2 min. Puterea maximă a cuptorului de la serviciu este de 750 W
Am incorporat ciocolata topită și am omogenizat, am adăugat făina și am omogenizat.
Aici ar fi trebuit incorporat și gemul, dar ne-au venit alte idei și am renunțat la el.
Am turnat compoziția în Extraplus și am băgat 5 min la microunde.
Grăbindu-mă am omis să nivelez prăjitura așa că a avut o formă mai ciudățică, dar la final nu s-a remarcat.
Cât era prăjitura la cuptor, am bătut în Speedy Chef frișca
Dintr-un pliculeț de ciocolată caldă, niște lapte condensat și apă am făcut o cremă de ciocolată
În Turbo Chef am mărunțit ananas
Când prăjitura s-a mai răcit, am împărțit-o în 2 blaturi
Am însiroat blatul cu suc din conservă de ananas și 50 ml de sirop de trandafiri din producția de anul trecut a unei colege.
Deasupra am pus crema de ciocolată.
Peste cremă am pus ananasul mărunțit.
Am pus și al 2-lea blat și l-am însiroat la fel ca pe primul
Am îmbrăcat totul cu frișcă din belșug.
Am decorat cu ananas mărunțit și colega ne-a donat niște căpșuni din dulceață, tot producție proprie. Cum toată lumea era nerăbdătoare, nu am apucat să facem un decor artistic.
A fost devorat până la ultima firimitură, deja ne gândim la următorul
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.