Ingrediente
●
Lapte
1 l
o jumătate de litru
●
Griș de grâu
5 linguri
4-5 linguri rase
●
Zahăr
1 lingura
eu pun 1,5 - nu-mi place laptele neîndulcit
●
Sare
1 buc
3 degete mici :D
●
Dulceață de căpșuni/cireșe
2 linguri
dulceața ce o aveți în casă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Punem laptele la fiert într-o cratiță.
Pas 3
Când începe laptele să fiarbă, începem să adăugăm grișul, "în ploaie". Amestecăm cu un tel mereu și dăm focul mai mic.
Pas 4
Punem tot grișul, continuând să mestecăm cu telul. Eu am pus 4,5 linguri de supă rase. Când vedem că s-a îngroșat, adăugăm sarea și zahărul.
Pas 5
Când e gata trebuie să arate cam așa:
Pas 6
Stingem focul și mutăm grișul cu lapte în castronel. Îl decorăm vesel cu dulceață (eu am avut de cireșe și de căpșuni). Se poate servi cald, dar și rece. Mie îmi place să-mi pun un castronel, iar restul să-l întind pe pereții cratiței și să-l mănânc de acolo.
Poftă bună!
Cantitate:
1 buc
(1 porție bună)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: