Ingrediente
●
Zahăr vanilat
2 buc
(plicuri)
●
Făină albă calitate superioară
500 g
●
Miez de nucă
150 g
(măcinată)
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ne pregătim toate ingredientele. Untul îl scoatem din timp pentru a fi moale.
Dacă nu aveți făină de ovăz, o puteți obține râșnind fulgii de ovăz așa cum am făcut eu.
Pas 2
Într-un bol amestecăm untul cu zahărul, făina de ovăz, zahărul vanilat și ouăle puse pe rând.
Pas 3
Adăugăm nuca măcinată, stafidele și niște coajă rasă de lămâie, pentru mai multă savoare. Continuăm să amestecăm.
Pas 4
Adăugăm bicarbonatul stins cu câteva picături de zeamă de lămâie.
Pas 5
Punem și făina puțin câte puțin, până o încorporăm pe toată. Pentru a amesteca folosim lingura, atât cât se poate, după care frământăm cu mâna.
Pas 6
Să nu uităm să punem și cacaua, că eu era să uit.
Pas 7
Frământăm bine totul până obținem un aluat pe care îl băgăm 30 de minute la congelator. În acest timp ne îmbrăcăm tăvile cu hârtie de copt.
Pas 8
Întindem aluatul și îl decupăm cu forme speciale de decor pentru fursecuri.
Pas 9
Le așezăm frumos în tavă pe hârtia de copt și le băgăm în cuptorul încins, pentru 10 minute.
Pas 10
Când sunt coapte le scoatem și le lăsăm puțin să se răcească.
Pas 11
Acum vă dau o idee, mai ales pentru cei care au copii sau nepoți mititei, decorați aceste fursecuri împreună cu ei. Vor fi mai mult decât încântați să participe. Noi am folosit o cutie de creioane cu glazură pentru decor.
Cantitate:
4 buc
(tăvi)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
100 min
Data publicării: