Ingrediente
●
Ghimbir ras
1 lingurita
chiar mai puțin dacă nu vă place picant
●
Chili
1 buc
numai dacă vă place picant
●
Nucșoară
1 lingurita
1/2
●
Sare și piper
1 lingurita
după gust
●
Zeamă de lămâie
1 lingurita
●
Pătrunjel verde
1 buc
legătură
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 pahar
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Tocăm ceapa peștișori. Eu am făcut-o cu Turbo Chef
Pas 3
În vasul în care vom face supa, punem uleiul de măsline, untul, foile de dafin și ceapa și le călim acoperite la foc mic 15 min.
Pas 4
Cât se călește ceapa pregătim legumele. Morcovii îi curățăm și îi tăiem rondele, iar țelina cubulețe.
Pas 5
Când s-a călit ceapa, punem legumele, 2 l apă și lăsăm la fiert 10 min.
Pas 6
Adăugăm usturoiul, cuișoarele, nucșoara rasă, ghimbirul ras și chili zdrobit. În funcție de cât de picant vă place, e bine să ajustați cantitățile de ghimbir și chili.
Se lasă să mai fiarbă cam 15 min până când morcovul poate fi pasat.
Pas 7
Luăm supa de pe foc, scoatem frunzele de dafin și pasăm totul.
Se adaugă 1 ceașcă de smântână, se drege de sare și piper proaspăt râșnit.
Pas 8
La final se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pătrunjelul (coriandrul) verde, și se ornează cu smântână dulce.
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării: