Ingrediente
●
Carne de vită/mânzat
500 g
●
Sare și piper
1 lingurita
●
Coriandru măcinat
1 lingurita
+ opțional busuioc și cimbru
●
Bicarbonat de sodiu
1 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălăm carnea de vită (eu am folosit antricot fără os) și o tăiem bucăți. Curățăm ceapa și căţeii de usturoi.
Pas 2
Dăm carnea și ceapa la mașina de tocat, prin sita cu găuri mai mici dacă aveți, iar dacă nu o dați de două ori.
Pas 3
Într-un vas zdrobim căţeii de usturoi plus puțină sare și turnăm o ceașcă de apă fierbinte peste ei.
Pas 4
După 5 minute strecurăm usturoiul și zeama o adăugăm peste carne. Punem untul și toate condimentele și amestecăm (chiar frământăm) bine, bine totul.
Pas 5
Acoperim vasul și îl dăm la frigider timp de 2 ore.
Pas 6
După acest timp, carnea este tocmai bună pentru a forma hamburgerii.
Pas 7
Vă dau o idee dacă considerați că v-au ieșit mulți, îi puteți împacheta unul câte unul în folie de plastic și îi congelați. Astfel munciți o singură dată, faceți o cantitate mai mare, după care doar îi scoateți și frigeți.
Pas 8
Hamburgerii formați îi frigem pe grătarul sau plita încinsă și îi servim după cum dorim.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
160 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)