Hamburger de vită

Hamburger de vită

Știu că este o rețetă care necesită ceva timp, dar per total merită efortul. Pe toți ne mai apucă pofta de fast food și decât să mâncăm pe acolo cine știe ce, mai bine ne sacrificăm ceva timp și ne facem noi ceva în care avem încredere și știm tot ce-am pus.

Ingrediente

Carne de vită/mânzat
500 g
   
Ceapă (mică)
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Unt
100 g
   
Sare și piper
1 lingurita
   
Coriandru măcinat
1 lingurita
+ opțional busuioc și cimbru
Bicarbonat de sodiu
1 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălăm carnea de vită (eu am folosit antricot fără os) și o tăiem bucăți. Curățăm ceapa și căţeii de usturoi.

Hamburger de vită - Pas 1
Pas 2

Dăm carnea și ceapa la mașina de tocat, prin sita cu găuri mai mici dacă aveți, iar dacă nu o dați de două ori.

Hamburger de vită - Pas 2
Pas 3

Într-un vas zdrobim căţeii de usturoi plus puțină sare și turnăm o ceașcă de apă fierbinte peste ei.

Hamburger de vită - Pas 3
Pas 4

După 5 minute strecurăm usturoiul și zeama o adăugăm peste carne. Punem untul și toate condimentele și amestecăm (chiar frământăm) bine, bine totul.

Hamburger de vită - Pas 4
Pas 5

Acoperim vasul și îl dăm la frigider timp de 2 ore.

Hamburger de vită - Pas 5
Pas 6

După acest timp, carnea este tocmai bună pentru a forma hamburgerii.

Hamburger de vită - Pas 6
Pas 7

Vă dau o idee dacă considerați că v-au ieșit mulți, îi puteți împacheta unul câte unul în folie de plastic și îi congelați. Astfel munciți o singură dată, faceți o cantitate mai mare, după care doar îi scoateți și frigeți.

Hamburger de vită - Pas 7
Pas 8

Hamburgerii formați îi frigem pe grătarul sau plita încinsă și îi servim după cum dorim. 

   POFTĂ   BUNĂ !

Hamburger de vită - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 160 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 14 Jul 2015, 15:33

Buna. F. buni acesti hamburgeri. Eu  am mai adaugat: chimin, tumenic, boia si frunza de patrunjel. I-am mancat cu salata greceasca, dar voi face si in chifla. Mutumesc de sugestie.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Sep 2015, 00:39

Buna. Dupa cum spuneam mai sus , am facut hamburgeri si in chifla. Foarte buni.

Poza mea pentru rețetă: