Biscuiți de ovăz

C
Biscuiți de ovăz

Mă apucase nostalgia după biscuiții de ovăz din copilăria mea. Am căutat prin internet o rețetă de biscuiți de ovăz și am găsit multe rețete, dar din toate, aceasta mi s-a părut cea mai bună și chiar mi-a ieșit din prima, doar am pus un pic mai mult lapte față de rețeta originală. Dacă îi ții cât trebuie la cuptor, să fie rumeni-aurii spre maroniu, dar totuși să nu-i arzi, obții o bunătate de biscuiți crocanți. Fulgi de ovăz nu se simt aproape deloc.

Ingrediente

Fulgi de ovăz fini
100 g
1 pahar de fulgi de ovăz, să nu fie tari
Zahăr
75 g
   
Unt
100 g
   
Ou
1 buc
   
Zahăr vanilat
1 buc
   
Lapte
4 linguri
   
Făină
150 g
1 pahar
Praf de copt
1 lingurita
   
Scorțișoară
2 g
jumătate de linguriță, optional
Sare
1 g
un vârf de cuțit
Stafide
2 linguri
optional

Pași de urmat

Pas 1

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul


Biscuiți de ovăz - Pas 1
Pas 2

Adaugi oul, vanilia, laptele și amesteci totul cu lingura


Biscuiți de ovăz - Pas 2
Pas 3

Separat amesteci făina, praful de copt și sarea. Adaugi în compoziție. Adaugi fulgii de ovăz, stafide, scorțișoara și amesteci. Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu curgă. Dacă e tare, biscuiții vor ieși tari. Pui grămăjoare cu lingura în tava tapetată cu hârtie de copt

 

Biscuiți de ovăz - Pas 3
Pas 4

Îi coci până devin aurii. Cu cât îi lași mai mult, dar fii atentă să nu-i arzi totuși, vor fi mai crocanți.


Biscuiți de ovăz - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!