Plăcintă cu brânză și spanac

Plăcintă cu brânză și spanac

Ador această plăcintă de câțiva ani buni, de când am mâncat prima dată în Grecia și de atunci îmi mai fac și eu pofta câteodată cu o plăcintă ... în genul ăla.

Ingrediente

Spanac congelat
1 kg
   
Brânză feta sau telemea
500 g
   
Foi de plăcintă
1 buc
pachet
Ouă
2 buc
   
Cimbru, busuioc, oregano
2 lingurite
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Ulei
200 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Scoatem din timp de la congelator foile de plăcintă și spanacul, pentru a se dezgheța. Brânza o punem într-un castron și o fărâmițăm cu furculița sau o dăm pe răzătoarea mare, dacă merge rasă.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 1
Pas 2

Peste brânza mărunțită adăugăm spanacul bine scurs, ouăle, sarea, piperul și condimentele (plantele) uscate. Amestecăm bine toate aceste ingrediente.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 2
Pas 3

Ungem tava cu ulei, punem o foaie de plăcintă, iar ungem, mai punem încă una și iar ungem.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 3
Pas 4

Bine ar fi ca pachetul de foi să conțină 16 bucăți. Pe masa de lucru punem o folie de plastic sau o planșetă pe care așezăm o foaie, o ungem și mai punem una deasupra. Acum punem vreo trei linguri de compoziție și o întindem, dar doar pe jumătate de foaie (ca în poză).

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 4
Pas 5

Acum venim cu cealaltă jumătate și acoperim compoziția.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 5
Pas 6

Ungem cu ulei.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 6
Pas 7

Rulăm și obținem un șul pe care îl așezăm cu grijă în tavă, la margine, astfel încât să ne încapă 6 astfel de șuluri.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 7
Pas 8

La fel ca și pe primul șul le facem pe toate 6 și le așezăm frumos în tavă.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 8
Pas 9

Acum le ungem cu ulei și le acoperim cu ultimele 2 foi rămase și iar ungem bine tot. Cu o furculiță înțepăm din loc în loc. Băgăm tava în cuptorul încins în prealabil, pentru 40 minute.

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 9
Pas 10

Când s-a rumenit cât ne place o scoatem de la cuptor. După ce s-a mai răcit putem să tăiem și să mâncăm cu un pahar de lapte bătut sau sana alături.

   POFTĂ  BUNĂ !

Plăcintă cu brânză și spanac - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (Tavă)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Draculina969
Draculina969 08 Jul 2013, 20:38

super tare ideea!

as avea cateva intrebari...

as putea folosi o branza degresata?din aceea care seamana la consistenta cu urda...

sau mai bine,in loc de branza, as putea folosi perle de branza de La Dorna?

iar despre partea cu uleiul...presupun ca merge pusa hartie de copt in tava iar foile de placinte unse cu unt topit,nu?

sper sa vada cineva intrebararile mele ca mi-a lasat gura apa si vreau sa trec la treaba:D

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Draculina969 08 Jul 2013, 20:58

Poti folosi telemea degresata light de la Hochland(eu cumpar de la Carrefour si Mega Image) - ar fi mai potrivita, dar si orice varianta care ai spus-o.

Dap, merge si cu hartie de copt si unse cu unt, chiar mai bine...

Draculina969
Draculina969 08 Jul 2013, 21:08

as folosi mai degraba perlele de branza...au de 2 ori mai putine calorii cele cu 2% grasime...din acelea care au si smantana...

multumesc mult de raspuns:*