Ingrediente
●
Brânză feta sau telemea
500 g
●
Foi de plăcintă
1 buc
pachet
●
Cimbru, busuioc, oregano
2 lingurite
●
Sare, piper
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Scoatem din timp de la congelator foile de plăcintă și spanacul, pentru a se dezgheța. Brânza o punem într-un castron și o fărâmițăm cu furculița sau o dăm pe răzătoarea mare, dacă merge rasă.
Pas 2
Peste brânza mărunțită adăugăm spanacul bine scurs, ouăle, sarea, piperul și condimentele (plantele) uscate. Amestecăm bine toate aceste ingrediente.
Pas 3
Ungem tava cu ulei, punem o foaie de plăcintă, iar ungem, mai punem încă una și iar ungem.
Pas 4
Bine ar fi ca pachetul de foi să conțină 16 bucăți. Pe masa de lucru punem o folie de plastic sau o planșetă pe care așezăm o foaie, o ungem și mai punem una deasupra. Acum punem vreo trei linguri de compoziție și o întindem, dar doar pe jumătate de foaie (ca în poză).
Pas 5
Acum venim cu cealaltă jumătate și acoperim compoziția.
Pas 7
Rulăm și obținem un șul pe care îl așezăm cu grijă în tavă, la margine, astfel încât să ne încapă 6 astfel de șuluri.
Pas 8
La fel ca și pe primul șul le facem pe toate 6 și le așezăm frumos în tavă.
Pas 9
Acum le ungem cu ulei și le acoperim cu ultimele 2 foi rămase și iar ungem bine tot. Cu o furculiță înțepăm din loc în loc. Băgăm tava în cuptorul încins în prealabil, pentru 40 minute.
Pas 10
Când s-a rumenit cât ne place o scoatem de la cuptor. După ce s-a mai răcit putem să tăiem și să mâncăm cu un pahar de lapte bătut sau sana alături.
POFTĂ BUNĂ !
Cantitate:
1 buc
(Tavă)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)