Cartofi cu boia

Cartofi cu boia

Nu știu exact cum se numesc, dar noi le spunem „cartofi cu boia”, deși mai potrivit ar fi „cartofi cu ardei”. Cert e că sunt delicioși! Merg perfect lângă o friptură, o salată de legume/murături, dar eu îi mănânc și așa, fără nimic lângă. Chiar dacă se mărunțesc prea mult cartofii sau nu rămân chiar întregi feliuțele, gustul nu-l poate modifica nimeni și nimic!

Ingrediente

Cartofi
5 buc
potriviți
Boia dulce
1 lingurita
o jumătate de linguriță
Ardei capia
1 buc
sau ardei gras roșu
Piper măcinat
1 lingurita
după gust și aspect
Ulei
3 linguri
pentru călit ardeiul
Pătrunjel verde
1 buc
3-4 fire
Sare
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Fierbem cartofii în coajă. Îi lăsăm să se răcească bine, apoi îi curățăm.


Cartofi cu boia - Pas 1
Pas 2

Tăiem cartofii rondele subțiri. Puteți tăia fiecare cartof în 4, apoi feliați subțire.

Cartofi cu boia - Pas 2
Pas 3

Tăiem ardeiul mărunt. Eu am avut doar o jumătate de ardei, din păcate.


Cartofi cu boia - Pas 3
Pas 4

Punem uleiul într-o crăticioară/tigaie și adăugăm ardeiul și boiaua. Călim 3-4 minute.


Cartofi cu boia - Pas 4
Pas 5

Când s-a înmuiat ardeiul, adăugăm cartofii. Amestecăm încet să nu se rupă, cu o lingură de lemn, de jos în sus. Punem acum sarea și piperul. Mai amestecăm, dar încet. Focul e mic.


Cartofi cu boia - Pas 5
Pas 6

Punem și pătrunjelul, tăiat mărunt.


Cartofi cu boia - Pas 6
Pas 7

Amestecăm și mai lăsăm un minut. Stingem focul.


Cartofi cu boia - Pas 7
Pas 8

Poftă bună! Îi puteți servi așa, dar și cu o friptură ori o salată de legume/murături.


Cartofi cu boia - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (2-3 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Colecții: Garnituri, Cartofi

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!