Fidea cu lapte

Fidea cu lapte

Una dintre mâncărurile pe care ni le făcea mama când eram copii, dar pe care încă o ador și astăzi! Fideaua se poate înlocui cu tăieței de casă sau cu paste făinoase (spirale, melci, etc. - fierte înainte în apă, apoi introduse în lapte). E perfectă pentru un mic dejun hrănitor sau pentru o cină ce ne va da un somn de bebeluș.

Ingrediente

Lapte
500 ml
   
Fidea
1 buc
un bulgare cum se vede în poză sau o mână
Zahăr
1 lingura
după gust
Sare
1 buc
un vârf de cuțit

Pași de urmat

Pas 1

Iată ingredientele.


Fidea cu lapte - Pas 1
Pas 2

Punem laptele la fiert. Când începe să fiarbă, punem fideaua în el. Eu am rupt bulgarele de fidea în 2-3 bucăți. Adăugăm sarea.

 

Fidea cu lapte - Pas 2
Pas 3

Lăsăm 2-3 minute să reînceapă să fiarbă laptele, apoi încă 2-3 minute până se fierbe și fideaua. Adăugăm și zahărul. Eu am pus 2 linguri pentru că îmi place mai dulce. Sfatul mamei a fost de 1 lingură. Amestecăm cu o lingură/un polonic.

Fidea cu lapte - Pas 3
Pas 4

Punem în farfurii de ciorbă sau în boluri/castronele să se răcorească puțin. Apoi servim cu plăcere și poftă! Deasupra se va face o spumă delicioasă!

 

Fidea cu lapte - Pas 4
Pas 5

Și un zâmbet din cacao pentru dvs.!


Fidea cu lapte - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 29 Feb 2012, 23:47

Si eu am facut, dar cu paste spirale si am ras si niste coaja de portocala. Foarte bune  

Poza mea pentru rețetă: