Grisine crocante cu griș.

C
Grisine crocante cu griș.

Această rețetă este pentru cei cărora le place "să ronțăie ceva". Având în casă două astfel de exemplare, respectiv copiii mei, am decis să le furnizez "ronțăială" de casă, lăsând să se prăfuiască pe rafturile magazinelor toate "prostioarele", pline de E-uri. Am găsit pe site-ul Laurei Adamache o rețetă de grisine și am trecut la treabă. Rezultatul ne-a încântat pe toți, dar, îndeosebi pe cei 2 "mici șoricei", care le-au ronțăit pe toate, și au ieșit destule, vreo 25-30, într-un timp record.

Sunt crocante, un pic sărate, condimentate în funcție de ce puneți pe ele, se fac cu efort minim și sunt și de post.

Ingrediente

Făină
200 g
   
Griș
50 g
   
Apă
100 ml
100-125 ml
Drojdie proaspătă
12 g
sau 6 gr. drojdie uscată
Ulei
2 linguri
   
Zahăr
2 g
1/2 linguriță
Sare
1 lingurita
   
Condimente la alegere
50 g
ce vreți: praf de usturoi, praf de ceapă deshidratată, boia, susan, mac

Pași de urmat

Pas 1

Amesteci făina și grișul. (Dacă folosiți drojdie uscată, o adăugați acum.)

 

Grisine crocante cu griș. - Pas 1
Pas 2

Faci o gropiță în centrul acestui amestec, unde torni apa călduță, nu fierbinte, în care ai dizolvat drojdia, amestecată cu sarea, zahărul și uleiul.

 Pui inițial 100 ml de apă și dacă mai e nevoie, mai adaugi 25 ml.

Grisine crocante cu griș. - Pas 2
Pas 3

Frămânți până obții un aluat elastic, pe care îl pui la dospit 1 oră într-un loc cald.

 

Grisine crocante cu griș. - Pas 3
Pas 4

După ce-și dublează volumul, rupi mici bucățele din aluat și le rulezi până obții grisine lungi și subțiri. Ungi fiecare grisina cu o pensulă înmuiată în apă călduță, apoi le pudrezi cu ce-ți place. Eu am folosit praf de usturoi, susan și boia dulce.


Grisine crocante cu griș. - Pas 4
Pas 5

Le coci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15, maxim 20 min. Dacă sunt tari, le scoți, se vor mai întări când se vor răci. Trebuie să fie de-abia rumene pe spate.

 

Grisine crocante cu griș. - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 buc (în funcție de cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 4 (1 voturi)
Colecții: Pâine și altele

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea 29 Feb 2012, 17:48

Super!!! Atâta m-am distrat până le-am rulat! Am făcut doar cu susan. Aș fi în stare să mănânc 3 porții întruna, fără oprire!

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 09 Mar 2012, 18:42

Ma bucur ca ti-au placut !  Sa incerci si celelalte combinatii, sunt si mai bune cele cu usturoi sau cu boia.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Mar 2012, 00:23

Cu usturoi?? Vai, nuu! Și nici cu boia nu mă atrage chiar deloc. Pe unele dintre cele ce le-am făcut am pus sare mai mare. Pentru mine, usturoiul și boiaua sunt pentru mâncare, nu pentru bunătăți din ăstea! În plus, noi le-am mâncat unse cu dulceață. Îți imaginezi cum mergea usturoiul cu dulceața de cireșe?

tiki
tiki 29 Apr 2015, 10:50

Buna, Am facut si eu cateva grisine. Deasupra am pus: mac, susan, usturoi uscat, chimin si sare. Cel mai mult mi-au placut cele cu sare.  Fiind tava mica le-am pus apropiate si s-au lipit iar la dezlipire s-au rupt. Din cauza facebook-ului, le-am cam bronzat, dar au fost f. bune. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: