Ingrediente
●
Ceapă albă
1 buc
Mărime medie
●
Cartofi albi/galbeni
6 buc
●
Buchețele de broccoli
2 buc
De preferat mai mari.
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Piper și vegeta
1 lingurita
după gust
●
Nucșoară
1 lingurita
Un vârf de linguriță (după gust)
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se curăță ceapa, cartofii, usturoiul, buchețele de broccoli și se taie bucățele, nu foarte mari, deoarece se vor da prin blender.
Pas 2
Ceapa și cățeii de usturoi se călesc în ulei (sau untul topit) vreme de 2-3 minute.
Se adaugă apoi cartofii și buchețelele de broccoli și se amestecă cam un minut.
Pas 3
Se adaugă supa, până acoperă în întregime legumele și se lasă la fiert până sunt gata acestea.
Se lasă la răcorit, după aceea, cca 10 minute, și apoi se pun legumele în blender.
Pas 4
Se va obține o cremă groasă, iar peste aceasta se va adăuga lapte, ca să se subțieze (după preferință). Și apoi se dă în clocot încă o dată. Se poate pune și nucșoară (facultativ).
E posibil să mai fie nevoie de sare și piper (se gustă, deoarece laptele e dulce).
Pas 5
Se servește cu crutoane aromate.
Poftă bună!
Cantitate:
1200 g
(5-6 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării: