Cornetti

rețeta postată de

Cornetti sunt niște cornuri extraordinar de pufoase, umplute în cazul meu cu cremă de ciocolată, amestecată cu nuci și umplutură de mere călite. Le puteți umple cu orice altceva doriți, chiar pe site-ul de unde am preluat rețeta este dată rețeta unei creme, am făcut-o mai demult și vă pot spune că este destul de gustoasă.
Aluatul se face foarte ușor și se lucrează la fel, deci chiar o gospodină începătoare îl poate face. Spor la "cornettat"! Sunt atât de gustoase, că, dacă veți face o dată, le veți repeta, cu siguranță.

Ingrediente
Făină
500 g
   
Unt
50 g
   
Drojdie proaspătă
25 g
   
Lapte
150 ml
   
Zahăr
100 g
   
Ouă
2 buc
   
Cremă de ciocolată
200 g
sau orice altă umplutură doriți
Mere
300 g
umplutura e la alegerea voastră
Pași de urmat
Pas 1

Încălzim foarte puțin laptele, când e călduț, îl luăm de pe foc și dizolvăm drojdia în el


Cornetti - Pas 1
Pas 2

Amestecăm făina cu zahărul și cu untul la temperatura camerei, rupt în mici bucățele


Cornetti - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și ouăle întregi și frământăm cât să le amestecăm cum trebuie. Adăugăm treptat și laptele, și amestecăm până la omogenizare. În cazul în care e puțin lipicios, frământați cu mâna înfăinată (folosiți suplimentar cam o lingură-2 de făină). Trebuie să frămânți aproximativ cam 5 min, până obții un aluat nelipicios.


Cornetti - Pas 3
Pas 4

Lași aluatul la crescut, cam 2 ore până crește cam de 2 ori. Dacă te grăbești, poți să-l pui în cuptorul stins, dar preîncălzit în prealabil pentru 20 min la 40 grade, crește repede și frumos.

Între timp, te ocupi de umplutură. Eu am făcut 2 feluri de umpluturi. Prima e cea de mere. Am călit merele curățate și tăiate cubulețe cu zahăr, vreo 5 min, iar când s-au înmuiat și au lăsat suc, am dizolvat în suc cam 1 ling. de amidon și am adăugat peste mere. Se îngroașă imediat și dai cratița deoparte ca să se răcorească. Dacă vrei, poți adăuga și scorțișoară. Pentru cea de-a doua umplutură, am amestecat crema de ciocolată cu nuci mărunțite.

Cornetti - Pas 4
Pas 5

După ce a crescut aluatul, îl împarți în 3 bile.

Fiecare o întinzi pe masă unsă cu ulei și o tai în 4 sau în 6, în funcție de cât de mari vrei cornurile. Pui umplutura și rulezi de la bază spre vârf.

Cornetti - Pas 5
Pas 6

Le așezi în tavă pe hârtie de copt și le lași până își dublează volumul. Le ungi cu gălbenuș amestecat cu o ling. de lapte.


Cornetti - Pas 6
Pas 7

Le coci la foc mediu, până se rumenesc.

 

Cornetti - Pas 7
Pas 8

Vă arăt și secțiunea.


Cornetti - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min