Ingrediente
●
Cremă de ciocolată
200 g
sau orice altă umplutură doriți
●
Mere
300 g
umplutura e la alegerea voastră
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încălzim foarte puțin laptele, când e călduț, îl luăm de pe foc și dizolvăm drojdia în el
Pas 2
Amestecăm făina cu zahărul și cu untul la temperatura camerei, rupt în mici bucățele
Pas 3
Adăugăm și ouăle întregi și frământăm cât să le amestecăm cum trebuie. Adăugăm treptat și laptele, și amestecăm până la omogenizare. În cazul în care e puțin lipicios, frământați cu mâna înfăinată (folosiți suplimentar cam o lingură-2 de făină). Trebuie să frămânți aproximativ cam 5 min, până obții un aluat nelipicios.
Pas 4
Lași aluatul la crescut, cam 2 ore până crește cam de 2 ori. Dacă te grăbești, poți să-l pui în cuptorul stins, dar preîncălzit în prealabil pentru 20 min la 40 grade, crește repede și frumos.
Între timp, te ocupi de umplutură. Eu am făcut 2 feluri de umpluturi. Prima e cea de mere. Am călit merele curățate și tăiate cubulețe cu zahăr, vreo 5 min, iar când s-au înmuiat și au lăsat suc, am dizolvat în suc cam 1 ling. de amidon și am adăugat peste mere. Se îngroașă imediat și dai cratița deoparte ca să se răcorească. Dacă vrei, poți adăuga și scorțișoară. Pentru cea de-a doua umplutură, am amestecat crema de ciocolată cu nuci mărunțite.
Pas 5
După ce a crescut aluatul, îl împarți în 3 bile.
Fiecare o întinzi pe masă unsă cu ulei și o tai în 4 sau în 6, în funcție de cât de mari vrei cornurile. Pui umplutura și rulezi de la bază spre vârf.
Pas 6
Le așezi în tavă pe hârtie de copt și le lași până își dublează volumul. Le ungi cu gălbenuș amestecat cu o ling. de lapte.
Pas 7
Le coci la foc mediu, până se rumenesc.
Cantitate:
18 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: