Ingrediente
●
Făină
250 g
poate un pic mai mult
●
Zahăr
80 g
de preferat, zahăr pudră
●
Bicarbonat de sodiu
3 g
un vârf de lingură, stins cu oțet
●
Lapte condensat
1 buc
o cutie de 380 gr, dacă aveți lapte condensat prefiert, îl folosiți ca atare, dacă aveți lapte condensat simplu, îl fierbeți, în prealabil, 2 ore, într-o cratiță cu apă multă și neapărat să-l lăsați să se răcească, înainte de a-l deschide
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În făină (nu pui la început toată cantitatea, ci numai vreo 200 gr., mai adaugi când frămânți aluatul, dacă e nevoie), pui untul, la temperatura camerei, tăiat bucățele. Fărâmițezi cât mai bine ca să nu fie cocoloașe.
Pas 2
Adaugi oul bătut cu furculița, zahărul, bicarbonatul stins cu oțet. Amesteci. Formezi aluatul. Dacă e foarte moale, mai adaugi făină, cât să-ți iasă un aluat pe care să-l poți întinde.
Pas 3
Întinzi o foaie de aluat, nu e nimic dacă se mai rupe, îl poți "petici" chiar și în tăvițele de minitarte, nici nu se observă în produsul final. Tai cu formele de minitarte, întoarse invers.
Pas 4
Le așezi în forme, fără a le unge pe acestea cu ulei (se desprind foarte ușor). Deasupra pui bucățele de folie de aluminiu, pe care pui câteva bobe de fasole, pentru a nu se umfla la coacere
Pas 5
Le lași în cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc ușor.
Pas 6
Între timp, prepar crema: laptele condensat fiert îl amesteci cu miez de nucă mărunțit. Eu am avut lapte condensat cumpărat gata fiert, dar, probabil că a fost fiert prea mult, era prea caramelizat. Altă dată l-am fiert eu și a fost mai gustos.
Pas 7
Umpleți coșulețele cu cremă și presărați deasupra nucă tocată.
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării: