Supă de pui cu fidea

Supă de pui cu fidea

E una dintre supelele/ciorbele mele preferate (care oricum sunt vreo 3-4 la număr ). Se poate face fie cu fidea, fie cu găluște (din griș). E ușor de preparat, sănătoasă și gustoasă. Trebuie să vă mărturisesc că poate fi numită prima mea supă reușită! Am mai avut vreo 2 tentative acum vreo 3-4 ani, dar s-au terminat cu un eșec! Mi-am propus să încep din nou să încerc să gătesc supe și ciorbe, căci sunt foarte bune și sănătoase!

Ingrediente

Carne de pui
500 g
eu am pus o jumătate de pui, dar fără piept
Ceapă albă
1 buc
   
Morcovi
2 buc
sau 1 mai mare
Păstârnac
1 buc
   
Pătrunjel
1 buc
câteva fire
Fidea
1 buc
puneți o mână-două
Sare
1 lingurita
   
Piper
1 lingurita
un vârf de linguriță

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Supă de pui cu fidea - Pas 1
Pas 2

Punem carnea la fiert într-o oală și adăugăm apă cât să acopere bine carnea (o treime să fie apa cu carne și 2 treimi apă peste carne )

Supă de pui cu fidea - Pas 2
Pas 3

Lăsăm carnea la fiert vreo 45 de minute, timp în care cu o paletă luăm spuma ce se formează deasupra.


Supă de pui cu fidea - Pas 3
Pas 4

Urmează să adăugăm legumele. Ceapa o lăsăm întreagă (va fi scoasă), morcovii și păstârnacul felii mai mari (sau fiecare cum preferă).


Supă de pui cu fidea - Pas 4
Pas 5

Punem legumele în oală, peste carne. Le lăsăm cam 30 de minute să se fiarbă (putem verifica din când în când).

Supă de pui cu fidea - Pas 5
Pas 6

Mai departe, după vreo 15 minute din cele 30, eu am scos toată carnea, am desfăcut-o de pe oase, am mărunțit-o și am băgat-o înapoi în supă. Dar puteți să o lăsați și așa, cu oase cu tot. Sau să o folosiți la altceva (de exemplu, să o faceți pane).

Supă de pui cu fidea - Pas 6
Pas 7

Am scos ceapa din supă. A dat destul gust.


Supă de pui cu fidea - Pas 7
Pas 8

După ce legumele sunt fierte, putem adăuga fideaua. Eu am pus un „bulgăre” pe care l-am fărâmițat înainte.


Supă de pui cu fidea - Pas 8
Pas 9

Lăsăm 2-3 minute să se fiarbă și fideaua. Punem pătrunjelul mărunțit și piperul și mai lăsăm 2 minute. Tot acum putem să punem și sare (dacă nu am pus o dată cu legumele sau cu carnea. Încă nu știu când e mai bine să fie pusă sarea în supe/ciorbe).

 

Supă de pui cu fidea - Pas 9
Pas 10

Așa arăta la final, după ce am stins focul.


Supă de pui cu fidea - Pas 10
Pas 11

Și aici o porție! Se mănâncă fără pâine, dar cu mare poftă!


Supă de pui cu fidea - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (vreo 3 porții)
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 95 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe, Pui

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 01 Mar 2012, 14:03

Foarte bune si sanatoase sunt supitele

Poza mea pentru rețetă: