Ingrediente
●
Carne de pui
500 g
eu am pus o jumătate de pui, dar fără piept
●
Morcovi
2 buc
sau 1 mai mare
●
Pătrunjel
1 buc
câteva fire
●
Fidea
1 buc
puneți o mână-două
●
Piper
1 lingurita
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Punem carnea la fiert într-o oală și adăugăm apă cât să acopere bine carnea (o treime să fie apa cu carne și 2 treimi apă peste carne
)
Pas 3
Lăsăm carnea la fiert vreo 45 de minute, timp în care cu o paletă luăm spuma ce se formează deasupra.
Pas 4
Urmează să adăugăm legumele. Ceapa o lăsăm întreagă (va fi scoasă), morcovii și păstârnacul felii mai mari (sau fiecare cum preferă).
Pas 5
Punem legumele în oală, peste carne. Le lăsăm cam 30 de minute să se fiarbă (putem verifica din când în când).
Pas 6
Mai departe, după vreo 15 minute din cele 30, eu am scos toată carnea, am desfăcut-o de pe oase, am mărunțit-o și am băgat-o înapoi în supă. Dar puteți să o lăsați și așa, cu oase cu tot. Sau să o folosiți la altceva (de exemplu, să o faceți pane).
Pas 7
Am scos ceapa din supă. A dat destul gust.
Pas 8
După ce legumele sunt fierte, putem adăuga fideaua. Eu am pus un „bulgăre” pe care l-am fărâmițat înainte.
Pas 9
Lăsăm 2-3 minute să se fiarbă și fideaua. Punem pătrunjelul mărunțit și piperul și mai lăsăm 2 minute. Tot acum putem să punem și sare (dacă nu am pus o dată cu legumele sau cu carnea. Încă nu știu când e mai bine să fie pusă sarea în supe/ciorbe).
Pas 10
Așa arăta la final, după ce am stins focul.
Pas 11
Și aici o porție! Se mănâncă fără pâine, dar cu mare poftă!
Cantitate:
3 buc
(vreo 3 porții)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
95 min
Data publicării: