Desert cu iaurt și fructe de pădure
rețeta postată de Adriana (AMV)
Se pot pregăti o mulțime de deserturi simple, delicioase și în același timp sănătoase cu iaurt. Eu fac frecvent cu iaurtul de casă.
De data asta am făcut un desert puțin mai elaborat și cu ceva mai multe calorii.
Ingrediente
●
Miere de albine
4 linguri
după gust
●
Smântână pentru frișcă
1 buc
35%
●
Cereale cu fructe
4 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim ingredientele.
Eu am folosit fructe congelate pe care le lăsasem la dezghețat.
Pas 2
Într-un castron am bătut smântâna împreună cu zahărul vanilat până frișca s-a întărit.
Am adăugat iaurtul și am omogenizat. În funcție de preferințe, puteți varia proporțiile frișcă/iaurt.
Pas 3
Am aranjat în pahare un strat de cereale cu fructe și bucăți de nucă, un strat de fructe de pădure, miere, frișcă cu iaurt și am ornat cu fructe sau cu miez de nucă.
Pas 4
Restul de fructe le-am pasat cu mixerul vertical până am obținut o pastă.
Pas 5
Sosul de fructe l-am adăugat peste crema de frișcă și iaurt rămasă, am adăugat 1-2 linguri de miere și am omogenizat.
O variantă mai simplă este de a amesteca sosul de fructe pasate direct cu iaurtul și cu mierea. Pentru iaurt grecesc, se lasă înainte iaurtul la scurs într-o sită fină sau într-un tifon. Ce rămâne e un iaurt mult mai cremos.
Pas 6
Am pus într-un pahar și am ornat cu frunze de mentă.
Pas 7
Le-am acoperit cu o folie alimentară și le-am mai pus la rece în frigider pentru 1-2 ore (atât am rezistat).
Delicioase!
Cantitate:
4 buc
(porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: