Ingrediente
●
Praf de copt
5 g
jumătate de pachețel sau mai puțin, oricum este opțional, pot fi făcute și fără
●
Amoniu pentru prăjituri
5 g
la fel este opțional, dar ies mai fragede
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mixezi ouăle cu zahărul. Adaugi uleiul puțin câte puțin.
Pas 2
Adaugi făina, amestecată cu praful de copt, în ploaie, zahărul vanilat și amoniul dizolvat într-o lingură de lapte.
Pas 3
Rezultă un aluat moale. Nu-l îngroșați cu făină, pentru că fursecurile vor ieși mai fine dacă pasta e mai moale (în rețeta originală sunt 200 gr de făină, dar am constatat că cu 170-180 grame, fursecurile sunt mai bune).
Pas 4
Aluatul se pune cu o linguriță pe hârtie de copt, străduindu-vă să-i dați o formă rotundă. Mie nu prea mi-a reușit, având pe lângă mine un șoricel care mă tot sabota și-și băga degețelele în aluat să-l guste. Sper să aveți mai mult succes.
Pas 5
Le coaceți în cuptorul preîncălzit, la 180 grade până se rumenesc ușor, ca în poză.
Pas 6
Prepari glazura: 2 linguri de apă și 2 linguri de zahăr, le pui într-o crăticioară și fierbi puțin până se leagă un sirop slab, adaugi una sau 2 linguri de cacao, depinde cum vă place, și lași să se îngroașe. Poți adăuga și puțin unt, vreo 20 grame.
Pas 7
Ornați după imaginație. Eu am presărat peste glazură nucă de cocos. Deja cineva nu mai avea răbdare.
Cantitate:
30 buc
(în funcție de cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: