Fursecuri Elaida

C
Fursecuri Elaida

Aceste fursecuri sunt preferatele copiilor mei. De-a lungul timpului am făcut diverse rețete de biscuiți, fursecuri, dar acestea au rămas în vârful topului. Au și de ce: sunt gustoase, foarte economice și extraordinar de ușor de făcut.

Eu le-am pus deasupra glazură și nucă de cocos, dar variantele pot fi multiple, puteți să puneți în compoziție stafide, nuci, să le umpleți cu cremă de ciocolată etc.

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Zahăr
125 g
   
Ulei
125 ml
   
Făină
180 g
   
Zahăr vanilat
1 buc
   
Praf de copt
5 g
jumătate de pachețel sau mai puțin, oricum este opțional, pot fi făcute și fără
Amoniu pentru prăjituri
5 g
la fel este opțional, dar ies mai fragede

Pași de urmat

Pas 1

Mixezi ouăle cu zahărul. Adaugi uleiul puțin câte puțin.


Fursecuri Elaida - Pas 1
Pas 2

Adaugi făina, amestecată cu praful de copt, în ploaie, zahărul vanilat și amoniul dizolvat într-o lingură de lapte.


Fursecuri Elaida - Pas 2
Pas 3

Rezultă un aluat moale. Nu-l îngroșați cu făină, pentru că fursecurile vor ieși mai fine dacă pasta e mai moale (în rețeta originală sunt 200 gr de făină, dar am constatat că cu 170-180 grame, fursecurile sunt mai bune).

 

Fursecuri Elaida - Pas 3
Pas 4

Aluatul se pune cu o linguriță pe hârtie de copt, străduindu-vă să-i dați o formă rotundă. Mie nu prea mi-a reușit, având pe lângă mine un șoricel care mă tot sabota și-și băga degețelele în aluat să-l guste. Sper să aveți mai mult succes.


Fursecuri Elaida - Pas 4
Pas 5

Le coaceți în cuptorul preîncălzit, la 180 grade până se rumenesc ușor, ca în poză.

 

Fursecuri Elaida - Pas 5
Pas 6

Prepari glazura: 2 linguri de apă și 2 linguri de zahăr, le pui într-o crăticioară și fierbi puțin până se leagă un sirop slab, adaugi una sau 2 linguri de cacao, depinde cum vă place, și lași să se îngroașe. Poți adăuga și puțin unt, vreo 20 grame.

Fursecuri Elaida - Pas 6
Pas 7

Ornați după imaginație. Eu am presărat peste glazură nucă de cocos. Deja cineva nu mai avea răbdare.

Fursecuri Elaida - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc (în funcție de cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Sursă: culinar.ro

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Feb 2012, 15:56

Trebuie să recunosc că sunt primele mele fursecuri! Poate de asta mi-au dat așa bătaie de cap. Prima tavă nu mi-a ieșit, s-au ars la fund. A trebuit să o arunc. Iese foarte mult aluat, cât pentru 2 tăvi de cuptor și încă una, mai mică. Sunt bune, dar parcă nu au crescut așa cum mă așteptam și cum se vede în poza dvs. Oi fi greșit eu ceva... Oricum, mi-a plăcut experiența de azi.

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 13 Feb 2012, 15:28

Ma bucur ca le-ai incercat. Intradevar se coc destul de repede, trebuie sa ai grija sa nu le arzi, dar trebuie sa se rumeneasca numai usor deasupra,  apreciezi mai mult dupa partea de jos a fursecului. Dupa cum vad eu in poza ta, cred ca le-ai lasat un pic prea mult la cuptor si temperatura a fost cam mare. Sa le lasi la temperatura mica, ca sa aiba timp sa creasca.Temperatura si timpul de coacere este ceva relativ, cuptoarele pot fi diferite, oricum dupa aproximativ 10 min , le verifici deja. Pot fi facute si fara praf de copt si amoniu, de fapt reteta originala este fara, dar eu pun totusi cate o jumatate de pachetel, mi se par mai fine.