Ingrediente
●
Zahăr
1 pahar
o cană normală
●
Margarină
1 lingura
eu nu am avut margarină, am pus unt
●
Foi de napolitană
6 buc
de mărimea unei coli A4
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Așa arată foile mele de napolitane. Eu am folosit 10 foi, dar am făcut crema din 1,5 cantitate de ingrediente. Puteți fie să procedați cum am făcut eu, fie respectați cantitatea de ingrediente scrisă mai sus, dar ungeți 6-7 foi.
Pas 3
Din toate ingredientele urmează să facem o cremă/budincă cu care vom unge foile de napolitane. Vom utiliza un tel sau o lingură. Începem prin a încălzi laptele. Adăugăm margarina/untul și amestecăm să se topească.
Pas 4
Urmează zahărul, în reprize, continuând să amestecăm. Focul e mic.
Pas 5
Apoi făina și cacaua, tot în reprize. Aveți grijă să se facă cât mai puține/spre deloc cocoloașe. Amestecați mereu și puternic!
Pas 6
Lăsăm această compoziție să fiarbă 7-10 minute, dar nu încetăm să amestecăm. Aveți grijă să nu se lipească de fundul cratiței. Când are consistența unei budinci mai groase, oprim focul.
Pas 7
Lăsăm crema vreo 10-15 minute, să se răcească puțin. Pregătim foile de napolitane. Și începem să le ungem cu crema, cu ajutorul unui cuțit (sau ce aveți mai potrivit la îndemână).
Pas 8
Pe stratul de cremă de mai sus adăugăm o nouă foaie de napolitană pe care o ungem la rândul ei. După fiecare foaie unsă apăsăm ușor cu palmele, să se lipească bine. Procedăm așa până terminăm foile, ultima va rămâne neunsă.
Pas 9
Acoperim cu un prosop, punem pe ele ceva greu (muuulte cărți
) și lăsăm mai multe ore așa. Eu am lăsat vreo 2-3, că nu am mai avut răbdare.
Pas 10
Tăiem napolitanele cu un cuțit cu zimți. Sunt mai bune a doua zi, când foile se mai moaie puțin. Poftă bună!
Pas 11
Eu am feliat toate napolitanele. Le păstrez în cutii cu capac.
Cantitate:
50 buc
(depinde de mărimea feliuței)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)