Chec aperitiv cu ficăței

A
Chec aperitiv cu ficăței

Un aperitiv hrănitor și deosebit de gustos!

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Ficăței de pui
350 g
   
Praz
1 buc
   
Porumb dulce
100 g
   
Muștar
1 lingura
   
Concentrat roșii
2 linguri
   
Mărar
1 buc
legătură
Sare, piper alb, piper negru
3 g
după gust
Făină albă
150 g
   
Ulei
50 ml
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingura
   
Zeamă de lămâie
10 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 1
Pas 2

Tăiem prazul rondele subțiri.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 2
Pas 3

Tăiem ficățeii cuburi de 2-3 cm.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 3
Pas 4

Într-o tigaie cu ulei încins călim prazul.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 4
Pas 5

Adăugăm ficățeii și la final concentratul de roșii. Lăsăm să se răcească.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 5
Pas 6

Mixăm ouăle.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 6
Pas 7

Adăugăm muștarul.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 7
Pas 8

Adăugăm treptat făina și mixăm până la omogenizare.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 8
Pas 9

Apoi adăugăm condimentele și bicarbonatul stins în zeamă de lămâie.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 9
Pas 10

Adăugăm boabele de porumb dulce și omogenizăm cu o lingură.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 10
Pas 11

Adăugăm prazul și ficățeii căliți în ulei și omogenizăm.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 11
Pas 13

Tăiem o legătură de mărar și o integrăm în aluat.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 13
Pas 14

Punem aluatul obținut într-o tavă de silicon tapetată cu făină. Coacem la 180 grade timp de 35-40 minute.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 14
Pas 15

Lăsăm să se răcească.

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 15
Pas 16

Checul se taie felii și se servește drept aperitiv.

Poftă bună!

Chec aperitiv cu ficăței - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 70 min
Data publicării:
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

sanda-anka
sanda (sanda-anka) 10 Apr 2015, 11:40

Buna Leana .as dori sa stiu daca trebe neaparat tava din silicon la acasta reteta.pot deasemenea sa inlociuesc prazu cu ceapa ca nu imi place?multumesc ...sa sti ca apreciez mult saitu tau.am facut si alte retete de aici si au fost f.bune.

lena
Elena (lena) sanda (sanda-anka) 10 Apr 2015, 11:57

Orice tava e buna, numa s-o asterneti si cu hartie de copt. Merge inlocuit prazul.