Zucchini în aluat

A
Zucchini în aluat

Anul acesta am avut prima recoltă de zucchini, o recoltă bogată din care am gătit cam tot ce se putea cu zucchini.

Una dintre rețetele preferate ale familiei mele este zucchini în aluat - un aperitiv hrănitor care se termină rapid...

Ingrediente

Zucchini
2 buc
   
Ouă
4 buc
   
Sare
1 g
după gust
Apă minerală
1 lingura
   
Făină grâu
4 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
pentru prăjit

Pași de urmat

Pas 1

Zucchini se spală și, cu ajutorul unui cuțit pentru curățat legume, se curăță de coajă.

Zucchini în aluat - Pas 1
Pas 2

Cu ajutorul răzătoarei speciale pentru legume feliem zucchini în felii de 0,3-0,5 cm.

Zucchini în aluat - Pas 2
Pas 3

Într-un bol batem spumă ouăle cu sarea și integrăm treptat făina. Pentru omogenizare adăugăm la final o lingură de apă minerală.

Zucchini în aluat - Pas 3
Pas 4

Tapetăm feliile de zucchini cu făină.

Zucchini în aluat - Pas 4
Pas 5

Le trecem prin aluatul preparat și le prăjim în ulei încins. Întoarcem feliile pe ambele părți.

Zucchini în aluat - Pas 5
Pas 6

După ce s-au rumenit pe ambele părți scoatem zucchini pe un șervețel de hârtie și îi servim drept aperitiv.

Poftă mare!

Zucchini în aluat - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 g (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Colecții: Aperitive Festive

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!