Șânger-novac la cuptor

Șânger-novac la cuptor

Tot timpul mă gândeam cum să fac să gătesc șânger-novac-ul încât să fie cu adevărat delicios. Fiind un pește cu oase, fără un gust care să îl diferențieze, dar românesc și de cele mai multe ori îl găsesc să-l cumpăr proaspăt, am căutat cum să îmbin gustosul cu utilul și iată ce mi-a ieșit.

Ingrediente

Sânger-novac
2 kg
un pește trunchiat
Ceapă
4 buc
   
Ciuperci
8 buc
   
Vin alb
200 ml
   
Ulei
50 ml
   
Ardei gras
1 buc
mare sau 2 medii
Pastă de roșii
5 linguri
sau pot fi folosite 5 roșii
Lămâie
1 buc
sucul, eu am folosit și coaja rasă
Sare, piper
1 lingura
+ altă verdeață după gust

Pași de urmat

Pas 1

Se pregătesc toate ingredientele.

Șânger-novac la cuptor - Pas 1
Pas 2

Se pregătește lămâia, am ras coaja și apoi am stors sucul.

Șânger-novac la cuptor - Pas 2
Pas 3

Peștele tăiat în jumătate este pus pe tava cu carnea în sus și presărat cu sare, piper, ulei și lămâia împreună cu coaja rasă. Se lasă așa pentru 30 minute.

Șânger-novac la cuptor - Pas 3
Pas 4

Ceapa se taie solzișori. Eu am tocat-o în bucăți ceva mai mari pentru că să nu se ardă în cuptor.

Șânger-novac la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se taie și ardeiul și se pun în tigaie pentru călit, după care se adaugă pastă de gogoșari sau pastă de roșii. Se călesc ușor. Între timp se aprinde și cuptorul.

Șânger-novac la cuptor - Pas 5
Pas 6

În ceapa călită luată de pe foc se adaugă ciupercile tăiate jumătați.

Șânger-novac la cuptor - Pas 6
Pas 7

Legumele astfel obținute sunt așezate sub pește și deasupra, lăsând și părți de pește descoperit pentru a obține un aspect de copt. Se stropește cu vin.

Șânger-novac la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se coace la foc mediu timp de 30 minute sau mai mult dacă este nevoie și din când în când se mai stropește cu vin pentru a evita ca peștele să se usuce. Se servește cu usturoi și mămăligă clasică.

Poftă bună!

Șânger-novac la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!