Ingrediente
●
Sânger-novac
2 kg
un pește trunchiat
●
Ardei gras
1 buc
mare sau 2 medii
●
Pastă de roșii
5 linguri
sau pot fi folosite 5 roșii
●
Lămâie
1 buc
sucul, eu am folosit și coaja rasă
●
Sare, piper
1 lingura
+ altă verdeață după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc toate ingredientele.
Pas 2
Se pregătește lămâia, am ras coaja și apoi am stors sucul.
Pas 3
Peștele tăiat în jumătate este pus pe tava cu carnea în sus și presărat cu sare, piper, ulei și lămâia împreună cu coaja rasă. Se lasă așa pentru 30 minute.
Pas 4
Ceapa se taie solzișori. Eu am tocat-o în bucăți ceva mai mari pentru că să nu se ardă în cuptor.
Pas 5
Se taie și ardeiul și se pun în tigaie pentru călit, după care se adaugă pastă de gogoșari sau pastă de roșii. Se călesc ușor. Între timp se aprinde și cuptorul.
Pas 6
În ceapa călită luată de pe foc se adaugă ciupercile tăiate jumătați.
Pas 7
Legumele astfel obținute sunt așezate sub pește și deasupra, lăsând și părți de pește descoperit pentru a obține un aspect de copt. Se stropește cu vin.
Pas 8
Se coace la foc mediu timp de 30 minute sau mai mult dacă este nevoie și din când în când se mai stropește cu vin pentru a evita ca peștele să se usuce. Se servește cu usturoi și mămăligă clasică.
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: