Supă cremă de țelină

A
Supă cremă de țelină

S-a nimerit mai demult să intru la Snack Attack și să nu mai aibă decât supă cremă de țelină. Am strâmbat din nas, dar vânzătoarea a insistat să gust și ... am descoperit un gust extraordinar. De atunci am tot încercat să reproduc acea rețetă. Am tot căutat pe net și mi-am stabilit o rețetă pe care am făcut-o de mai multe ori, cu mici variații în funcție de ce am prin casă, e foarte simplă și la noi se termină foarte repede.

Ingrediente

Țelină
500 g
rădăcină
Ceapă
1 buc
medie
Cartofi
1 buc
sau 2
Unt
50 g
   
Cașcaval
100 g
opțional
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Ghimbir
1 lingurita
după gust
Apă
2 l
   

Pași de urmat

Pas 1

Adunăm ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.

Supă cremă de țelină - Pas 1
Pas 2

Curățăm țelina și ceapa și le tăiem bucăți și le punem la fiert. Nu contează cum sunt bucățile pentru că la sfârșit vor fi făcute cremă.

Până la urmă am folosit doar una din țeline pentru că nu îmi încăpea în oală.

Supă cremă de țelină - Pas 2
Pas 3

Cât timp fierb legumele, curățăm cartoful/cartofii și îi tăiem și pe ei bucăți. Când țelina e fiartă cam pe jumătate, adăugăm cartofii și lăsăm să fiarbă în continuare. 

Supă cremă de țelină - Pas 3
Pas 4

Când toate sunt fierte, le pasăm cu un mixer vertical sau în blender, sau le dăm prin sită.

Mie mi-a ieșit consistența dorită, dar ca să fiți siguri, mai bine scoateți din zeamă înainte să pasați și adăugați atât cât vreți, după preferință.

Supă cremă de țelină - Pas 4
Pas 5

Adăugăm untul și amestecăm puțin pe foc să se topească. Acum puteți adăuga și cașcavalul ras dacă vreți, eu nu am avut în casă.

Supă cremă de țelină - Pas 5
Pas 6

Ultimul pas, condimenatarea, se face după gustul fiecăruia. Eu am pus sare, piper și pudră de ghimbir.

E gata! Poftă bună!

Supă cremă de țelină - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 35 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Supe și ciorbe

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 23 Jan 2012, 20:31

Este super supika asta, eu fac la fel si cu conopida. Dar un mic tip de la restaurant unde am facut practica, gustul ala de final bun-bun se da cu smantana de gatit dulce(din aia de la Dorna, de ex.), sigur si untul este bun dar cu smantana este o nebunie.

AMV
Adriana (AMV) 23 Jan 2012, 22:15

Multumesc de pont, data viitoare fac asa.

Gretta
Gretta 06 Feb 2012, 23:19

WoW!!! Sigur sotului meu ii va placea

Nota mea pentru rețetă: