Ingrediente
●
Cașcaval
100 g
opțional
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Ghimbir
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Adunăm ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.
Pas 2
Curățăm țelina și ceapa și le tăiem bucăți și le punem la fiert. Nu contează cum sunt bucățile pentru că la sfârșit vor fi făcute cremă.
Până la urmă am folosit doar una din țeline pentru că nu îmi încăpea în oală.
Pas 3
Cât timp fierb legumele, curățăm cartoful/cartofii și îi tăiem și pe ei bucăți. Când țelina e fiartă cam pe jumătate, adăugăm cartofii și lăsăm să fiarbă în continuare.
Pas 4
Când toate sunt fierte, le pasăm cu un mixer vertical sau în blender, sau le dăm prin sită.
Mie mi-a ieșit consistența dorită, dar ca să fiți siguri, mai bine scoateți din zeamă înainte să pasați și adăugați atât cât vreți, după preferință.
Pas 5
Adăugăm untul și amestecăm puțin pe foc să se topească. Acum puteți adăuga și cașcavalul ras dacă vreți, eu nu am avut în casă.
Pas 6
Ultimul pas, condimenatarea, se face după gustul fiecăruia. Eu am pus sare, piper și pudră de ghimbir.
E gata! Poftă bună!
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
35 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)