Salam de biscuiți

Salam de biscuiți

O rețetă simplă, dar bună pe care o făcea bunica, mama și pe care o fac și eu acum cu drag, pentru că este unul din dulciurile cu care am crescut. Se prepară ușor, e gustos și se păstrează bine pentru mult timp în folie la frigider.

POFTĂ BUNĂ!

Ingrediente

Biscuiți populari
1 kg
   
Rahat colorat
500 g
   
Lapte dulce
300 ml
   
Zahăr
500 g
   
Unt
250 g
   
Cacao pudră
3 linguri
   
Stafide
100 g
   
Esență de rom
25 ml
   
Fulgi de cocos
150 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Punem într-un bol stafidele cu esența de rom și o lingură de apă și le lăsăm să se înmoaie. Tăiem rahatul cubulețe mici. Dăm biscuiții prin mașina de tocat sau îi mărunțim cumva. Într-o crăticioară pe foc punem laptele cu zahărul, amestecăm până se topește zahărul, apoi adăugăm untul și cacaua. Luăm de pe foc, punem stafidele cu romul, rahatul tocat și amestecăm până se omogenizează. Acest amestec îl turnăm peste biscuiți, amestecăm bine (chiar cu mâna) și îi lăsăm așa timp de 10-15 minute.

Salam de biscuiți - Pas 1
Pas 2

Întindem o bucată de folie alimentară de plastic pe care presărăm fulgi de cocos.

Salam de biscuiți - Pas 2
Pas 3

Punem compoziție, o modelăm cu mâna în formă de salam și mai presărăm cocos.

Salam de biscuiți - Pas 3
Pas 4

Rulăm strâns și legăm la capete. Procedăm astfel cu toată compoziția (eu am obținut 3 suluri). Băgăm sulurile la frigider, de preferat de seară până dimineață, după care se taie felii de 2 cm grosime și se servește.

Salam de biscuiți - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (suluri)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 29 Jul 2012, 21:25

este un desert chiar foarte bun, mie imi place sa adaug si migdale, nuci, seminte de pin si alune, e delicios

Nota mea pentru rețetă: