Tocăniță de curcan
rețeta postată de Adriana (AMV)
Nu mă descurc deloc cu carnea, dar uneori mă încumet să încerc câte ceva.
Cum în mare vogă e curcanul am zis să încerc ceva cu această zburătoare. Tocănița a avut mare succes chiar dacă la prima vedere combinația cu capere și anșoa pare ciudată. În mod sigur o să o repet.
Ingrediente
●
Pulpă de curcan
1 kg
eu am avut piept
●
Pastă de anșoa
1 lingurita
●
Ulei de măsline extravirgin
4 linguri
●
Sare și piper
1 lingurita
după gust
●
Pătrunjel verde
1 buc
legătură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se adună ingredientele.
Pasta de tomate s-a strecurat în cadru de la supa de linte :)), nu o băgați în seamă.
Se curăță de piele pulpele de curcan și se dezosează. Se taie cuburi cu latura de circa 3 cm
Eu am avut o caserolă de piept fără piele și am avut ajutor din partea soțului care îmi pregătise deja cubulețele.
Pas 2
Ceapa se taie julien (nu știu cum se numește ce a ieșit la mine) și usturoiul se toacă mărunt.
Pas 3
Pentru că nu am găsit pastă de anșoa, am luat un borcănel cu file și l-am pasat cât am putut.
Pas 4
Am pus 2 linguri de ulei și vreo 3 de apă într-o cratiță și am călit ceapa și usturoiul.
Pas 5
Când ceapa capătă o culoare aurie se adaugă cuburile de carne și se călește totul 5 minute, apoi se sărează și piperează după gust. Se adaugă vinul alb și se lasă să fiarbă până ce acesta se evaporă.
Cum nu aveam spațiu de manevră în tigaie, am trecut totul într-o cratiță. Sare nu am mai adăugat, pasta de anșoa e foarte sărată.
Pas 6
Între timp am tocat și caperele
Pas 7
Se adaugă pasta de anșoa și caperele și se amestecă. Se adaugă supa de legume și se lasă la fiert 20 de minute la foc mediu.
Pas 8
Când este gata se presară pătrunjel tocat și se ornează cu frunze de pătrunjel.
Am servit-o cu budinca de orez indiană. Soțului îi place cu mai mult piper.
Cantitate:
6 buc
(porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării: