Tocăniță de curcan

A
Tocăniță de curcan

Nu mă descurc deloc cu carnea, dar uneori mă încumet să încerc câte ceva.

Cum în mare vogă e curcanul am zis să încerc ceva cu această zburătoare. Tocănița a avut mare succes chiar dacă la prima vedere combinația cu capere și anșoa pare ciudată. În mod sigur o să o repet.

Ingrediente

Pulpă de curcan
1 kg
eu am avut piept
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi
2 buc
căței
Capere
1 lingurita
   
Pastă de anșoa
1 lingurita
   
Vin alb
1 pahar
   
Ulei de măsline extravirgin
4 linguri
   
Supă de legume
300 ml
   
Sare și piper
1 lingurita
după gust
Pătrunjel verde
1 buc
legătură

Pași de urmat

Pas 1

Se adună ingredientele.

 Pasta de tomate s-a strecurat în cadru de la supa de linte :)), nu o băgați în seamă.

 Se curăță de piele pulpele de curcan și se dezosează. Se taie cuburi cu latura de circa 3 cm

Eu am avut o caserolă de piept fără piele și am avut ajutor din partea soțului care îmi pregătise deja cubulețele.

Tocăniță de curcan - Pas 1
Pas 2

Ceapa se taie julien (nu știu cum se numește ce a ieșit la mine) și usturoiul se toacă mărunt.

Tocăniță de curcan - Pas 2
Pas 3

Pentru că nu am găsit pastă de anșoa, am luat un borcănel cu file și l-am pasat cât am putut.

Tocăniță de curcan - Pas 3
Pas 4

Am pus 2 linguri de ulei și vreo 3 de apă într-o cratiță și am călit ceapa și usturoiul.

 

Tocăniță de curcan - Pas 4
Pas 5

Când ceapa capătă o culoare aurie se adaugă cuburile de carne și se călește totul 5 minute, apoi se sărează și piperează după gust. Se adaugă vinul alb și se lasă să fiarbă până ce acesta se evaporă.

Cum nu aveam spațiu de manevră în tigaie, am trecut totul într-o cratiță. Sare nu am mai adăugat, pasta de anșoa e foarte sărată.

Tocăniță de curcan - Pas 5
Pas 6

Între timp am tocat și caperele

Tocăniță de curcan - Pas 6
Pas 7

Se adaugă pasta de anșoa și caperele și se amestecă.  Se adaugă supa de legume și se lasă la fiert 20 de minute la foc mediu.

Tocăniță de curcan - Pas 7
Pas 8

Când este gata se presară pătrunjel tocat și se ornează cu frunze de pătrunjel.

Am servit-o cu budinca de orez indiană. Soțului îi place cu mai mult piper. 

Tocăniță de curcan - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

ElissaVlad271
Elissa Vlad (ElissaVlad271) 08 Dec 2016, 08:35

Buna draga Lena,

Se poate gati fara a utiliza vin alb?

Multumesc,Elisa.

lena
Elena (lena) Elissa Vlad (ElissaVlad271) 08 Dec 2016, 08:36

Da, sigur ca se poate.