Chec cu brânză și broccoli/conopidă violetă
rețeta postată de Adriana (AMV)
Un aperitiv sănătos și frumos colorat.
Rețeta am găsit-o cu broccoli, am făcut-o și a avut mare succes. Acum am încercat și cu proaspăt descoperita conopidă violetă și m-am jucat puțin cu culorile ardeilor.
Ingrediente
●
Ardei gras roșu
2 buc
eu am folosit capia
●
Ardei gras portocaliu
1 buc
●
Ardei gras galben
1 buc
●
Brânză dulce de vaci
800 g
merge chiar 1kg, în funcție de dimensiunea legumelor
●
Parmezan
6 linguri
eu am folosit cașcaval afumat
●
Cașcaval clasic
4 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se spală foarte bine legumele
Pas 2
Se pune apă la fiert. Când dă în clocot se adaugă puțină sare.
Broccoli și conopida violetă se desfac în buchețele și se pun în apă clocotită pentru 1-2 minute. Se scot, se pun în apă rece apoi se lasă la scurs.
Pas 3
Tăiați broccoli în bucățele.
Pas 4
Tăiați conopida violetă în bucățele
Pas 7
Facem întâi checul cu broccoli
Într-un castron bateți puțin 4 ouă.
Pas 8
Adăugați broccoli, jumătate din restul ingredientelor și amestecați.
Pas 9
Puneți compoziția în formă. Eu am pus-o într-o formă de chec din yena.
Pas 10
Repetați pașii 7, 8 și 9 cu restul ingredientelor și conopida violetă.
Pas 12
Le băgați la cuptor la foc mediu aproximativ o oră. Le verificați înfigând o scobitoare, dacă iese curată sunt gata.
La mine au stat pe treapta 3 timp de 55 min.
Pas 13
Se lasă să se răcească... dacă poți rezista
Cantitate:
2 buc
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
100 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)