Ingrediente
●
Telemea de vacă
300 g
se poate folosi orice brânză sărată
●
Untură
2 linguri
se poate și fără
●
Drojdie proaspătă
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Amestecăm brânza rasă pe răzătoarea mare, margarina, smântâna, laptele, drojdia, untura și chimenul. După ce am amestecat bine, adăugăm făina până obținem un aluat tare, să nu se lipească de mâini.
Pas 3
Așa arată aluatul. Îl acoperim și îl lăsăm să crească jumătate de oră.
Pas 4
Întindem o foaie și formăm sărățelele. Eu nu am avut un cuțit special de tăiat sărățele și le-am tăiat cu unul normal.
Pas 5
Încălzim cuptorul și pe o hârtie de copt așezăm sărățelele unse cu gălbenuș de ou și presărate cu mac. Le-am lăsat în jur de 20 minute la foc potrivit.
Poftă bună!
Cantitate:
7 buc
(7 tăvi)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)