Sărățele cu mac

Sărățele cu mac

Bună Lena, am revenit și eu cu o rețetă de sărățele. Mi-am încercat cuptorul și sunt foarte mulțumită de el. Sărățelele se pot face cum vrea fiecare cu susan, cu mac, doar cu chimen, depinde de gustul fiecăruia.

Ingrediente

Telemea de vacă
300 g
se poate folosi orice brânză sărată
Făină albă
500 g
   
Lapte
250 ml
   
Margarină
2 linguri
   
Untură
2 linguri
se poate și fără
Drojdie proaspătă
1 buc
   
Chimen
1 buc
1 plic
Mac
1 buc
1 pachet
Ouă
2 buc
   
Smântână
4 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Sărățele cu mac - Pas 1
Pas 2

Amestecăm brânza rasă pe răzătoarea mare, margarina, smântâna, laptele, drojdia, untura și chimenul. După ce am amestecat bine, adăugăm făina până obținem un aluat tare, să nu se lipească de mâini.

Sărățele cu mac - Pas 2
Pas 3

Așa arată aluatul. Îl acoperim și îl lăsăm să crească jumătate de oră.

Sărățele cu mac - Pas 3
Pas 4

Întindem o foaie și formăm sărățelele. Eu nu am avut un cuțit special de tăiat sărățele și le-am tăiat cu unul normal.

Sărățele cu mac - Pas 4
Pas 5

Încălzim cuptorul și pe o hârtie de copt așezăm sărățelele unse cu gălbenuș de ou și presărate cu mac. Le-am lăsat în jur de 20 minute la foc potrivit.

Poftă bună!

Sărățele cu mac - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 buc (7 tăvi)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Pâine și altele

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 08 May 2011, 21:32

Super reteta Lavi, si bine ai reventi cu noul cuptor - acum cred ca vei avea curaj si la mai multe

Carmen Silvia
Carmen Silvia 09 Jul 2017, 23:25

am incercat si eu si au iesit foarte bune !

Nota mea pentru rețetă: