Tartă cu ciuperci și bacon
rețeta postată de Elena (Ellena)
Astăzi am făcut o tartă cu ciuperci bacon, care nici bine nu am scos-o din cuptor, că așa de repede s-a "epuizat".
Ușor și rapid de preparat cu un gust delicios!
Vă recomand cu mare drag!
Ingrediente
●
Aluat foietaj proaspăt
1 buc
●
Ciuperci champinion
350 g
●
Sare și piper
1 lingurita
după gust
●
Ulei de măsline
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Punem la călit în 2 linguri de măsline ceapa tocată mărunt.
Pas 2
Se adaugă și ciupercile tăiate feliuțe și se lasă la călit până scade apa lăsată de ciuperci.
Pas 3
Apoi adăugăm și baconul și îl lăsăm 5 min la călit împreună cu ceapa și ciupercile.
Pas 4
Întindem foaia de aluat în tava pentru tartă unsă cu ulei și pudrată cu făină, o așezăm frumos și o înțepăm cu furculița din loc în loc.
Pas 5
Compoziția de ceapă, ciuperci și bacon o întindem peste aluatul întins în tavă.
Pas 6
Batem ouăle întregi cu sare și piper, apoi adăugăm și smântâna și amestecăm bine.
Pas 7
Turnăm compoziția de mai sus deasupra peste compoziția de ceapă, bacon și ciuperci și dăm la cuptorul încins înainte la 180 grade pentru 45-50 min.
Pas 8
Când este gata se lasă să se răcorească puțin și se servește!
Se poate servi caldă sau rece!
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării: